Moderator: Moderatorzy
W zakładce Do Wysłania sprawdź czy "leży" wiadomość, jeżeli tak, to oznacza to, że adresat nie odebrał jeszcze wiadomości. Jak ją odbierze, to będzie w zakładce Wysłane.acia pisze:Wysłałam wiadomość do rio bravo z prośbą o kody, mam wątpliwości czy doszła...proszę o odpowiedź
Bo QPST nie zmienia firmware. Ono robi backup tzw NV, czyli pamięci w której zapisane są ustawienia modemu. Można za jego pomocą naprawić modem, gdy nie wykrywa sieci radiowej, ale nie zmienia to wersji firmware, tylko przywraca ustawienia.colombo pisze:Okazało się jednak, że kopia QPST jest nic niewarta, tzn. mogę ją przywrócić ale modem wciąż zwraca (np. w TNI) nr nowszego firmware( i tak działa), czyli de facto jej nie przywraca.
To nie jest moim zdaniem kwestia firmware. Ja bym Ci radził poszukać innego dashboardu (oprogramowanie instalujące się z pamięci modemu do komputera po włożeniu go do komputera po raz pierwszy). Możesz spróbować wgrać jakiś ze stronki http://sterowniki.bez-kabli.pl/ Oczywiście szukaj softu przeznaczonego dla Twojego modemu.sushi pisze:Może to też kwestia firmware, z tym że nie wiem jak się go sprawdza/zmienia.
Dobrze wiedzieć...YaHooo pisze:Bo QPST nie zmienia firmware.
Chyba nie - wgrałem ten starszy firmware i musiałem podać tylko flash code, który wygenerował mi ten malutki programik z mojego poprzedniego postu. No, ale niestety wciąż uważam, że na orginalnym działał najlepiej - mam nauczkęYaHooo pisze:Co do zmiany softu na starszy, to chyba nie da rady, Huawei pyta wtedy (chyba) o jakiś kod. Ale przeważnie nie wiadomo skąd go wziąć.
Aha no to pewnie to jest ten kodcolombo pisze:Chyba nie - wgrałem ten starszy firmware i musiałem podać tylko flash code, który wygenerował mi ten malutki programik z mojego poprzedniego postu.
Niestety nie. Musi to być instalator firmware.colombo pisze:Za to rozumiem, że nie słyszano jeszcze o programie który by kopiował firmware w takiej formie o jaką mi chodzi?
Zainstalowałem nowy dashboard dla tego 156G (tylko angielski był). APN dałem internet.YaHooo pisze:To nie jest moim zdaniem kwestia firmware. Ja bym Ci radził poszukać innego dashboardu (oprogramowanie instalujące się z pamięci modemu do komputera po włożeniu go do komputera po raz pierwszy). Możesz spróbować wgrać jakiś ze stronki http://sterowniki.bez-kabli.pl/ Oczywiście szukaj softu przeznaczonego dla Twojego modemu.sushi pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Dokładnie tak powinno być. Po prostu modem jest niezalogowany do sieci i dlatego wypisuje taki błąd.sushi pisze:więc mam nadzieję, żę jak się przemieszczę w miejsce gdzie jest sieć, to będzie działać.