W dniu 21 marca br. aktywowałem pakiet przez Play24 100 MB Play Online na karcie Play Fresh. W dniu 23 marca wykonałem trzy połączenia związane z transmisją danych na 10 kB, 40 kB, 4000 kB między godziną 11.40 a 11.47 w strefie zasięgu sieci Play (marketingowo: "strefa taniego internetu Play"). Po zalogowaniu na Play 24 stwierdziłem, iż za wymienione wyżej połączenia pobrana została opłata w łącznej wysokości 4,92 zł. Natomiast stwierdziłem, iż nie mam żadnych MB na pakiecie Play Online 100 MB i nie mogę aktywować następnego. W związku z powyższym zwróciłem się z uprzejmą prośbą o zwrot kwoty 4,92 zł oraz o reaktywowanie pakietu 100 MB, pomniejszonego o wykorzystany przeze mnie transfer w wysokości 4050 kB. Powyższe informacje o liczbie wykorzystanego transferu i poniesionych kosztach otrzymałem z Play24. Tymczasem otrzymałem od konsultanta odpowiedź następującej treści:
Można się streścić: "Odczep się Pan - masz zwidy. Jak chcesz się pożalić to możesz do Nas jeszcze zadzwonić, wysłać mejla albo formularz". Jeszcze bym zrozumiał, gdyby chcieli mi wmawiać, że wykorzystałem cały pakiet albo, że w ogóle go nie aktywowałem, a tu wmawiają mi, że ogóle nie korzystałem z internetu, kiedy z danych zawartych w Play24 wynika zupełnie co innego.Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 26 marca 2010 r., dotyczące pakietu 100MB. Uprzejmie informujemy, że po dokładnej analizie Pana konta nie stwierdzamy nieprawidłowości w naliczaniu jednostkowym za korzystanie z internetu. Jednocześnie informujemy, że od dnia 21 marca do 29 marca 2010 roku nie zostało nawiązane żadne połączenia z internetem i nie naliczyliśmy jakiejkolwiek opłaty za korzystanie z usług internetu. W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem, XXXX XXXX konsultant back office ds. obsługi klienta
Co o tym sądzicie? Gdzie mogę szukać pomocy? Nie chodzi mi o te 5 zł, tylko o zasadę, że nie powinno się robić klienta w bambuko.