Limited Service zamiast nazwy operatora w Play Online karta
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Limited Service zamiast nazwy operatora w Play Online karta
Mam modem Option Icon 225 i kartę Pre-Paid Play Online. Mam od jakiegoś czasu problem w postaci nielogowania się do sieci, zamiast tego w nazwie operatora jest "Limited Service". Co ciekawe, jak włożę do modemu kartę Play Fresh loguje się i do EDGE/GPRS i do UMTS/HSDPA, internet również chodzi. Czy to jakiś kłopot na moim numerze Play Online? Czy inna przyczyna. Uprzejmie proszę szanownych forumowiczów chociaż o naprowadzenie. Ktoś się z tym spotkał?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Limited Service zamiast nazwy operatora w Play Online karta
Wygląda na problem z kartą/aktywacją, skoro inna simka loguje się do 3G bezproblemowo...trzeba skontaktować się z operatorem.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy jesteś w zasięgu 3G Play?sero pisze:kartę Pre-Paid Play Online
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak, jestem w zasięgu 3G. Co więcej, po takich kombinacjach z przekładaniem karty potrafi załapać i wtedy pracuje bezproblemowo. Aż do następnego razu, kiedy nie zaloguje się. Wtedy właśnie jedynym wyjściem jest zabawa z kartami. Zasada jest taka, że jak uda mię zalogować i połączyć (często z wymuszeniem) do 3G z Play Fresh, to wtedy tamta zaczyna normalnie działać. Zresztą czasem nawet Play Fresh nie może się zalogować do 3G i też jest napis "Limited Service". Zasięg na pewno jest, bo każdorazowo sprawdzam. Niestety nie mam innego urządzenia HSDPA/UMTS, żeby wyelimnować usterkę modemu.