Prosze o pomoc (problem ze stronami)

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Swartor
Początkujący użytkownik forum

Prosze o pomoc (problem ze stronami)

Post autor: Swartor »

Witam zarejestrowałem się specjalnie żeby prosić was o pomoc już w wielu miejscach szukałem i nigdzie nie znalazłem a chodzi tu o połączenie z internetem wykorzystując komórkę i sieć orange

Opis sprzętu:
telefon - htc SPV c600
sieć - Orange

problem głównie polega na tym że po podłączeniu koma do laptopa przy użyciu kabelka i połączeniu się z internetem wykorzystując do tego celu połączenie przez GPRS zamiast otwierać mi niektórych stron próbuje je pobrać ?? dziwne www.google.pl chodzi bez problemu a np www.orange.pl lub www.sellpro.pl nie otwierają się. Co dziwniejsze jak próbuje wejść na te strony na komórce wszystko się ładnie otwiera a na laptopie nie chce :(

Nie mam wykupionej usługi twój internet korzystam z niego jedynie w ramach abonamentu twój-plan

Bardzo proszę o pomoc już nie wiem co mam zrobić
Swartor
Początkujący użytkownik forum

Re: Prosze o pomoc (problem ze stronami)

Post autor: Swartor »

Udało mi się rozwiązać ten problem chodziło o to że łączyłem się z internetem używając nr 501-800-800 a jest to połączenie gdzie naliczają za czas a nie za ilość pobranych danych zadzwoniłem wreszcie do Orange i odebrała jakaś miła i kompetentna Pani która mi poradziła zmiane numeru na *99# gdzie naliczane jest za ilość pobranych danych i problem znikną niestety zauważyłem że w przypadku pierwszego połączenia po pobraniu strony licznik pobranych danych nie wykazywał ruchu na połączeniu teraz trwa ciągła i bezustanna wymiana danych :( no ale jednak na czymś muszą zarabiać .

Dziękuję za zaiteresowanie tematem i może się komuś kiedyś przyda jak nie bedzie wiedział co jak i dlaczego !!! :) pozdrawiam Swartor
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

No to żeś się nie popisał :? Ciekawe jak cie podliczą za ten czas łączenia. A bezustanny ruch danych nie jest dobrą oznaką. Sprawdź czy nie masz włączonej jakiejś automatycznej aktualizacji. Może jeszcze nie do końca to skonfigurowałeś-->> http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38078#38078
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=1118
No i sprawdź czy nie masz jakiegoś trojana lub spayware.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

No cóż zdarza się .W końcu internet to nie wszystko... :)
ODPOWIEDZ