Potrzebuję zasięgnąć rady jaki modem najlepiej sprawuje się pod systemem OS X 10.6 czyli Snow Leopard. Obecnie mam Optiona Icona 225 który mimo najnowszych sterowników ze strony optiona powoduje problemy (zamarzanie połączenia po kilkunastu/dziesięciu minutach albo panic screeny). Szkoda mi trochę czasu się bawić w szukanie rozwiązania, więc ten modem oddam ojcu a sobie kupię nowy.
Słyszałem, że najlepiej działają na macach modemy firmy Huawei. Na forum wszyscy zachwycają się Sierrą. W "iSrotach" mówią, że Huawei działa bez problemów. W szufladzie mam jeszcze służbowego ZTE MF636 z kartą orange ale to jest kompletne dziadostwo z beznadziejną kompresją danych która doprowadza mnie do szału. Potem działając na wifi mam wszystko w przeglądarce, wszystkie grafiki pokompresowane. Wolę doładowywać simdatę co miesiąc i mieć normalnie i o nieeebo szybciej. Ale dosyć tej dygresji.
Jaki modem do snow leoparda najlepiej zakupić? Dodam, że cena ma drugorzędne znaczenie. Najbardziej liczy się stabilne działanie sprzętu.