[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-05-07, 23:17 ]
Prosimy się powstrzymywać przed niektórymi określeniami.
Moderator: Moderatorzy
Co MB ?hunter15 pisze: no i niestety jestem posiadaczem tej nieszczęsnej neostrady ( 1,3MB ).
Mówisz, że masz w Faście, pokaż jakie są opóźnienia np. do wp.pl, allegro.pl itp. oczywiście używając do tego wiersza poleceń. Polecenie ping wp.pl -n 20, ping allegro.pl -n 20, rozłącza sesje, czy nie ?,hunter15 pisze:tryb ofc fast na porcie ale pozostaje jeden jedyny problem... Przeciążona centrala
A no niby rozbudowują, poszukaj info w PDF'ie co tam robią w twoim rejonie http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla ... &page=texthunter15 pisze:przeciążona od 1.01.2008r a neo mówi na to tak... rozbudowa zacznie się 31.12.2009r. A TU JAJCA przełożyli na marzec tego roku no i jak myślicie?
Ani 1 MB ani 2 MB. W Erze WiMAX masz 1 Mb/s download, i 0,5 Mb/s upload. Opóźnienia do najpopularniejszych serwerów tj. onet.pl, wp.pl, allegro.pl są na poziomie 60-70 ms,hunter15 pisze:jako że rozglądam się za jakąś radiówką być może od ery wimax gdyż mam do nadajnika który jest odemnie w lini prostej dosłownie ~~0.7km lecz zapewne jak się domyślacie jestem ciekaw jak będą sprawować się pingi i jaką szybkość uploadu posiada ich usługa 2MB ( czy tam 1MB ;p )
Łatwo nie będzie, jeżeli ma być nie drogo, i na poziomie. Gdzie mieszkasz ?,hunter15 pisze:Jeżeli natomiast jest ktoś kto "potrafi" dosłownie "potrafi" z nieba że tak to ujmę wynaleźdź dla takiego gracza jak ja jakąś radiówkę bez limitu i o ile ktoś potrafi to zczaić czy bd u mnie poprostu działać
Właśnie o to mi chodzi, w powyższym cytaciehunter15 pisze:znalazłem kilka firm każda albo jakie gów***
Łącze symetryczne - ale to grubo kosztuje - dostawa "pod drzwi" radiolinią w pasmie licencjonowanym - marzenia są bezcennehunter15 pisze:mi głównie zależy na uploadzie
Krzynowłoga Małasp6huk pisze:Gdzie mieszkasz ?,
Czasami pomaga zmiana routera na jakiś lepszy, ale wcale nie powiedziane, że tak też będzie w tej sytuacji. Co teraz robi za modem/router ?hunter15 pisze:P.S co do jittera który podałem w pingtescie jest jakaś rada na to?
Do najlepszych to on nie należy. TAKI Linksys byłby już na poziomiehunter15 pisze:d-link dsl-200
p2p oznacza nic innego jak peer to peer, a nie serwer w NiemczechFirewall akurat tu nie jest mi potrzebny a wręcz wykluczone bo jak wspomniałem jestem graczem gra jest typu p2p skrót wiadome co oznacza serwer niestety w Niemczech
Zacznijmy od tego że nie ma takiej neostrady, to co podajesz to prędkość połączenia modem-centrala i jeszcze używasz złych jednostek bo powinno być 1,3Mbps.hunter15 pisze:neostrade ( 1,3MB)
W zasadzie jest - 10Mbpswojteks pisze:Zacznijmy od tego że nie ma takiej neostrady,
Właśnie przez takich jak Ty bierze się obiegowa opinia, że Neostrada jest zła.hunter15 pisze:Więc nie powiedziałbym, że neostrada jest dobra.
A co innego jeszcze mogą zrobić? Stanąć na głowie i klaskać uszami?hunter15 pisze:albo u klienta jest źle albo wystawić jakieś zgłoszenie żeby technicy sprawdzili
Jak myślisz że neo jest zła proponuje pokorzystac z jakiegos Playa czy jakiejs radiówki, neo i inne BSA to w wiekszości jedne z najlepiej świadczonych usług, u mnie Oranfe Freedom działa wrecz koncertowo, odchylenie pingów to max 1-2ms i w wiekszosci przypadków w Polsce powinno byc podobnie. Przedtem jak korzystałem z radiowki to non stop albo w ogóle nie było neta albo działał katastrofalnie.hunter15 pisze:jedno co im każą mówić to że albo u klienta jest źle albo wystawić jakieś zgłoszenie żeby technicy sprawdzili aż klient się odczepi.
A od czego tam są jak od sensownej pomocy i próby sensownego naprawienia tej usługi ( wiem oni nie są technikami co bawią się przy kabelkach ) ale od nich w większości przypadku zależy jak i co naprawią technicy a prawda jest taka że w tych zgłoszeniach są same bzdury ? Ich krótka odpiska do techników " Internet nie działa u klienta o nr. takim takim i takim główny powód wolno działa" I to jest niby dobre zgłoszenie ? Jak większość ludzi tych "młodszego" pokolenia wie coś o tym i potrafią im wyjaśnić np. ja tłumacze co nawala ale oni swoje wiedzą a technik nie wie za co się zabrać? Dziwne.krystianb pisze:A co innego jeszcze mogą zrobić? Stanąć na głowie i klaskać uszami?
Nie na każdej infolinii tak jest, gdzie nie zadzwonisz 90% konsulatów to ludzie z łapanki nie mający pojęcia o tym co robią, przynajmniej jeśli chodzi o net jeśli firma zajmuje się głównie czymś innym niż netem (czyli większość czy to telefony czy tv)hunter15 pisze:Dziwne.
Porównujesz łącza operatorskie do usługi dla luduhunter15 pisze:lub połączenia przez T1 i DSL
Powiesz mi zaraz że ich dla ludzi nie puszczają ta? No to ciekawa teoria i jeśli dla Ciebie te porównanie jest śmieszne to porównaj sobie adsl z radiówką i powiedz że to jest lepsze łącze.krystianb pisze:Porównujesz łącza operatorskie do usługi dla ludu
1000x lepsze od neo.A co do osiedlówek one też są bardzo różne.
Jeśli Cię dobrze zrozumialem to ADSL oczywiscie jest 100 razy lepszy od wielu radiowek ze wzgledu na:hunter15 pisze:Powiesz mi zaraz że ich dla ludzi nie puszczają ta? No to ciekawa teoria i jeśli dla Ciebie te porównanie jest śmieszne to porównaj sobie adsl z radiówką i powiedz że to jest lepsze łącze.
Pod jakim względem?Być może sa tansze, ale to wynika z nizszych kosztow.Podstawowa wada osiedlówek to bardzo niska dostępnosc, pewnie jeszcze nizsza niz neo 10 czy 20Mb/s.hunter15 pisze:1000x lepsze od neo.
Też chciałbym to wiedzieć. Do tego większość sieci osiedlowych jedzie na łączu DSL, więc jaka to konkurencja dla Neostradyadixm pisze:Pod jakim względem?
Radiówka > Neostradaadixm pisze:1000x lepsze od neo.
Nie chodzi o dostępność tylko o ceny. T1 (a w zasadzie w Europie E1) kosztuje zależnie od operatora 300-600zł/Mbit netto. Więc co ty w ogóle porównujesz.hunter15 pisze:Powiesz mi zaraz że ich dla ludzi nie puszczają ta?
Już pamietam jeden "geniusz" tutaj na forum wspominal o tego typu dostepie do internetu.Jo_gurt pisze:T1 (a w zasadzie w Europie E1) kosztuje zależnie od operatora 300-600zł/Mbit netto