Skąd takie info ?ja.michal pisze:Plus blokuje upload do 1Mb/s. Czy to HSPA czy HSPA+.

Moderator: Moderatorzy
Skąd takie info ?ja.michal pisze:Plus blokuje upload do 1Mb/s. Czy to HSPA czy HSPA+.
To nawet rzecznik nie wie, co mówiRzecznika Plusa. Gdzieś to było. Stwierdzili, że użytkownikom i tak nie trzeba więcej.
aha... czyli to już jasne. To trochę mnie rozczarowaliście. A czy np. złapię HSPA+ na karcie Ery? (Blueconnect na kartę/zwykła abonamentowa). Pytam czysto hipotetycznie, bo nie stać mnie, żeby tyle płacić za internet.ja.michal pisze:regedit, kilka informacji.
Plus blokuje upload do 1Mb/s. Czy to HSPA czy HSPA+.
HSPA+ działa tylko w taryfach iPlus75 i wyżej. Z tego co widzę masz na kartę. Nie złapiesz HSPA+. Ja mam iPlusa60, przejechałem chyba 60km po Warszawie (w tym centrum kilkukrotnie) i nie złapałem HSPA+.
To jest zupełnie nieprawdopodobne, szczególnie w szczycie.szwed11 pisze:-99dBm, CQI 20.
Chyba chodzi o CSQ, czyli o siłę sygnału, a nie o Channel Quality Indicator, którego raczej TNI nie odczytuje.szwed11 pisze:Top Net info
No popatrz, ale ja testowałem w 4 miastach w tym jedno w innym województwie i jednak wszędzie 1Mb/s.Patryk pisze:aż z ciekawości w weekend potestuję, może się coś zmieniło
To nie my. To Plus.regedit pisze:To trochę mnie rozczarowaliście.
Powiem tak. W regulaminie abo jest, że HSPA+ jest tylko w najwyższym pakiecie. Nie wiem jak to będzie na niższym.regedit pisze:A czy np. złapię HSPA+ na karcie Ery? (Blueconnect na kartę/zwykła abonamentowa).
Kod: Zaznacz cały
Badanie www.bez-kabli.pl [195.114.0.144] z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 195.114.0.144: bajtów=32 czas=8ms TTL=61
Odpowiedź z 195.114.0.144: bajtów=32 czas=7ms TTL=61
Odpowiedź z 195.114.0.144: bajtów=32 czas=8ms TTL=61
Statystyka badania ping dla 195.114.0.144:
Pakiety: Wysłane = 10, Odebrane = 10, Utracone = 0
(0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 7 ms, Maksimum = 8 ms, Czas średni = 7 ms
U siebie niestety też osiągam max tylko 1Mb/s w UL.ja.michal pisze:ja testowałem w 4 miastach w tym jedno w innym województwie i jednak wszędzie 1Mb/s.
No i przy HSPA może i tak, ale HSPA+ to już 21/5.76 montują.szalony pisze:co do uploadu to na wiekszosci nodeB hsupa 1,4mb/s jest zaimpetowane
Jak można to sprawdzić? Jaka komenda?ja.michal pisze:Sierra MC8700. Watcher odróżnia HSPA i HSPA+.
Może faktycznie nie złapałem, ale za dużo stacji w gęstych miejscach, żeby tak było.
[ Dodano: 2010-05-07, 14:58 ]
Dokładniej to kategorie HSDPA 6 (3.6),8 (7.2), 10 (14.0), 12 (1.i 14 (21.1).
Kategorie HSUPA 3 (1.45), 5 (2.0) i 6 (5.76).
Aktualnie mam włączone 14/6 czyli możliwie najwyższe.
AT!HSDCAT?
AT!HSDCAT=?
AT!HSUCAT?
AT!HSUCAT=?
AT!HSDCAT?
!HSDCAT: 14
OK
AT!HSUCAT?
!HSUCAT: 6
OK
YaHooo pisze:Niestety nie mam jak sparwdzić, czy inni operatorzy w Białymstoku też ruszają z HSPA, a białostocki oddział btsearch.org dział newsów na nieaktualizowany od października 2008 roku...
Zgadzam się, prywatnie użytkuję iPlusa (wcześniej również firmowo - całkiem intensywnie), od miesiąca mam firmówkę w Orange i w przypadku Białegostoku widać różnicę - Plus śmiga zdecydowanie lepiej (szybciej i stabilniej). Orange pomimo światełek do Nodów ma ich po prostu za mało jak na obsłużenie całego miasta i stąd taki efekt (co widać po wynikach przedstawionych wyżej). Jak się w końcu wezmą za rozbudowę sieci to może być tylko lepiej. W moim przypadku przydaje się czasem CDMA, choć nie chodzi zbyt rewelacyjnie (oczywiście lepiej od EDGE, jednak po testach innych użytkowników myślałem, że będzie to szybciej chadzało). Era na 2G chodzi podobnie do Orange, 3G sprawdzę jak tylko ponownie zostanie uruchomioneYaHooo pisze: Jak nie padnę to spróbuję sprawdzićAle mogę powiedzieć, że necik chodzi dużo lepiej niż jeszcze tydzień temu o tej samej porze (koło 19:00)
No to ładnie jak taktomi81 pisze:Plus HSPA już ma w prawie w całym mieście, Orange ma całe miasto,
Właśnie dlatego jak brałem dawno temu swojego iPlus to nie chciałem brać Ery. Znajomi mieli z tą siecią dużo problemów.tomi81 pisze:Dziś do zgłosiłem, zobaczymy ile potrwa naprawa![]()
Jak na moje oko to bardzo ładne wynikitomi81 pisze:Oto wyniki z przed godziny :
Rozumiem, bo nie ukrywam, że czytałem stronę regularnie i brakuje mi jej...tomi81 pisze:Co do aktualizacji strony podlaskie.btsearch.org - prawdopodobnie już nic nowego tam nie będzie. Jestem/byłem współautorem, drugi wyjechał z Białegostoku na stałe i tak już pozostało. Może kiedyś coś się zmieni, kto to wie....
Czyli to nie jest tylko moje odczucietomi81 pisze:Plus śmiga zdecydowanie lepiej (szybciej i stabilniej).