Alcek pisze:Atanorze to zainstaluje sobie Flashblocka.
Co do wad, to ma jedną, ale dość denerwującą, nie pozwala otworzyć plików pdf bezpośrednio ze strony, trzeba kliknąć na link, i wybrać "zapisz jako".
Rynek przeglądarek jest dość zachowawczy, bo większość użytkowników niechętnie zmienia swoje przyzwyczajenia.
Do Flashblocka jakoś nie jestem przekonany, zwłaszcza, że trzeba sobie samemu filtry robić.
Od kilku godzin testuje sobie Ad Munchera i jestem zadowolony. Możliwości są duże, do tego działa ogólnosystemowo, więc na wszystkie przeglądarki i inne aplikacje.
A ja nigdy nie otwierałem pdfów z FF, bo strasznie zmulał.
W chrome mamy "Przeglądarka Dokumentów PDF/PowerPoint (od Google)", ale to przez Google Doc.
Co do zachowawczości to zależy. Przeskok z IE na FF niewprawne oko może nawet nie zauważyć

, ale już Chrome jest najtrudniejsza w obsłudze, nie ma tutaj wszystkiego wyłożonego z pasku zadań jak w FF czy Operze oraz jest dosyć mało opcji z znanych z innych przeglądarek. Żeby sprawnie korzystać z tej przeglądarki to trzeba się nauczyć "parę" skrótów klawiszowych. Nie mówię, że to trudne, ale trzeba się troszkę postarać.