Powiem krótko, byłem, widziałemPatryk pisze:E tam, opowiadacie.![]()

Moderator: Moderatorzy
Powiem krótko, byłem, widziałemPatryk pisze:E tam, opowiadacie.![]()
Ja nie byłem, ale miałem okazję ostatnio współpracować z armią.YaHooo pisze:byłem, widziałem
I to są do tego całkiem przyzwoite sprzętyPatryk pisze:Stary równie dobrze mogą być nowe
To nieźlePatryk pisze:Play Domowy![]()
Właśnie się zastanawiam, co na to sąsiedziYaHooo pisze:Ciekawe czy nie było protestów przeciwko takiej konstrukcji?
No w takim domu na pewno Play Domowy działa idealnieYaHooo pisze:Ale zasięg musi być doskonały
Może za darmo dostali abo na PlayPatryk pisze:Właśnie się zastanawiam, co na to sąsiedzi![]()
To niech każdemu kto narzeka na Play postawią takie cudo i będzie działać idealniePatryk pisze:No w takim domu na pewno Play Domowy działa idealnie![]()
Nie chciał bym mieszkać w sąsiedztwie.Patryk pisze:co na to sąsiedzi
Ja powiem tak. O ile stacja nie zakłócałaby mi radia, TV czy internetu to mógłbym mieć pod bokiem nodeBrio bravo pisze:Nie chciał bym mieszkać w sąsiedztwie.
Jak byś porównał dozwolone moce, to byś btsa/nodeB nie porównywał z bazówką wifi, chyba że to kompletna uryna, gdzie stosują parowatowe wzmacniacze na 2.4GHz.paweliplus pisze:tylko to będzie nadajnik Wi-Fi
To w takim razie jak się ma za free internet to nawet nie ma co się zastanawiaćpaweliplus pisze:Zaproponowali internet za darmo to się zgodziłem = 2 Mb/s
mikrotikakrystianb pisze:microtkia
Z tego co mi wiadomo to nie można mieć za darmo neta. To było coś takiego, że provider wynajmuje od gościa Y dach na postawienie sprzętu za 1 zł, i gość X ma od niego neta też np. za 1 zł, bo inaczej US robiłby problemy. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale coś takiego jestYaHooo pisze:krystianb, ale zawsze można się pochwalić, że ma się za darmo necik
Można ale to tylko teoria. Tu wchodzą opłaty za energię. U mnie wiszą anteny na wieży kościelnej i sam ksiądz ma najszybszy necik. Znów u znajomych też mają na dachu nadajnik dla radiówki. Też mają neta za free bo udostępniają dach. Płacą jednak za energię. Zbytnio się nie znali i dostawca dał tylko 512 w pakiecie.sp6huk pisze:Z tego co mi wiadomo to nie można mieć za darmo neta.
Całkiem móżliwe, ja to się wcale na tym nie znamsp6huk pisze:Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale coś takiego jest
Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, a dokładniej o podatki.sp6huk pisze:Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale coś takiego jest
Właśnie o to chodzi, że teoria mówi że nie ma nic za darmo. Nawet jak by nam dostawca oddawał kasę za prąd to i tak nie jest za darmo, bo od nas dach wynajmuje. Globalnie nic nie jest za darmo zawsze ktoś musi zapłacić.Jaco pisze:Można ale to tylko teoria.