Witajcie, mam nadzieję że piszę to w odpowiednim dziale. Otóż mam taki problem. Mam internet blueconnect modem option 225, po połączeniu z siecią zasięg wskazuje mi 4/5 kresek EDGE, jeżeli ustawię "tylko UMTS/HSxPA" zasięg jest 1/5 kresek

. Gnębi mnie tylko prędkość połączenia. Sprawdzam ją za pomocą programu DU Meter i waha sie od 0,0 - 15 kb/s przy czym to 15 jest rzadkim wyjątkiem... Strony włączają sie baaardzo wolno co potrafi nieźle zdenerwowac. Dlaczego prędkość jest tak mała przy zasięgu EDGE? Dodatkowo gdy sprawdze ilość przesłanych danych w połączeniach lokalnych (chodzi mi o te 2 monitorki przy godzinie) to ilość danych bardzo szybko wzrasta - tak że po 4-5 godzinach jest czasami 70-100MB.
Dodam, że modem został sprawdzony na innym komputerze bardzo blisko nadajnika (praktycznie budynek obok) i internet pracuje bardzo szybko. Ja mieszkam około kilometra od tego nadajnika. Co może być przyczyną tak niskich prędkości? Proszę o pomoc!!! Oszczędność zasilania w portach usb jest wyłączona ale to nie pomaga