Problem z konfiguracją iPlus

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lukn3
Początkujący użytkownik forum

Problem z konfiguracją iPlus

Post autor: lukn3 »

Pisze tego posta bo jestem zrezygnowany, robię wszystko tak jak w faq i na screenach a mój iPlus nadal nie śmiga. Mam takie pytanko czy do modemu wkładam tę kartę z napisem iPlus? Jeśli tak to nie mogę zmienić pinu, pisze że puk jest nieprawidłowy, jeśli wkładam kartę z plusa, pisze błąd logowania do sieci, nie wiem co robić ??

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2008-02-10, 18:58 ]
Używaj czasem kropek i zwracaj uwagę na duże litery bo ciężko sie taki ciąg czyta.
Ostatnio zmieniony 2008-02-10, 18:59 przez lukn3, łącznie zmieniany 2 razy.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem z konfiguracją iPlus

Post autor: zDaleKi »

lukn3 pisze:jeśli wkładam karte z plusa, pisze bląd logowania do sieci
Jaki masz modem? Może on ma SimLocka? Jaki dokładnie masz komunikat i jaką kartę, modem? Napisz więcej szczegółów, bo o szklaną kulę u nas ciężko :cfaniak:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
wyrdhamster
Początkujący użytkownik forum

Post autor: wyrdhamster »

Ja mam taki problem - Mam skonfigurować neta bratu na laptopie. Dostał on modem i kartę od drugiego brata. Na innym kompie wszystko chodzi bez problemu. Na nowym ciągle wywala że albo zły PUK ( a przepisywałem go z 50 razy chyba już ) albo zły PIN. Nie wiem o co chodzi bo karta jest, kody poprawnie wpisywane, a i tak nie chodzi.Na mój gust to może byc problem z Vistą samą... :(
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

wyrdhamster pisze:Na nowym ciągle wywala że albo zły PUK ( a przepisywałem go z 50 razy chyba już ) albo zły PIN. Nie wiem o co chodzi bo karta jest, kody poprawnie wpisywane, a i tak nie chodzi.
Włóż kartę SIM do telefonu i po prostu zdejmij żądanie wprowadzenia PIN'u. Wtedy nie będzie z tym problemów.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ