Piszę pracę magisterską i potrzebuję takiego programu który symulowałby obicążenie pasm np 3G podczas wideokonferencji lub sciąganie jakiegoś pliku przez telefon komórkowy z sieci. Przeszukałem wiele stron i już mi ręce opadają nie wiem co robić... Czy jak bym zadzwonił gdzieś do operatora to czy dostałbym jakieś namiary na to. Głównie potrzebuje wykresy porównujące obciążenia poszczególnych pasm w jakim stopniu to się dzieje.
Zapłacę osobie która mi pomoże z tym problemem...
Program do symulacji pomiaru obciążenia GPRS, UMTS, 3G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Program do symulacji pomiaru obciążenia GPRS, UMTS, 3G
A możesz dokładniej opisać co potrzebujesz uzyskać? Szczególnie na czym ma polegać ta symulacja i co chcesz mieć na wykresach.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Program do symulacji pomiaru obciążenia GPRS, UMTS, 3G
mój temat to : Badanie wpływu integracji usług w telefonii komórkowej na szerokość żądanego pasma
Dogadałem się z promotorem że ma to wyglądać tak że wpisuje wielkość pliku całkowitą przepustowość np 3G i w jakim stopniu zostanie obciążone łącze albo jaka jest średnia prędkość transmisji danych w systemie w zależności od liczby próbek pomiarowych w transmitowanym pakiecie.
Mam ogólnie porównać pasma GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA.
Coś takiego jak w tym artykule :
www.par.pl/2004/files/78-04_artykul7p.pdf
I właśnie potrzebuje jakiegoś symulatora bo nie muszą to być dane z nadajników
Dogadałem się z promotorem że ma to wyglądać tak że wpisuje wielkość pliku całkowitą przepustowość np 3G i w jakim stopniu zostanie obciążone łącze albo jaka jest średnia prędkość transmisji danych w systemie w zależności od liczby próbek pomiarowych w transmitowanym pakiecie.
Mam ogólnie porównać pasma GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA.
Coś takiego jak w tym artykule :
www.par.pl/2004/files/78-04_artykul7p.pdf
I właśnie potrzebuje jakiegoś symulatora bo nie muszą to być dane z nadajników