Ostatnio naciąłem się kupując Linksys'a WAG54G2 - nie dość ze zasięg w pokoju obok (ściana 20cm ceglana) był tragiczny to dynamiczne przydzielanie IP też kuleje - po 24h router stroi focha i nie chce przydzielić/odnowić IP danemu komputerowi - żółty trójkącik ostrzegawczy na ikonce sieci. Serwis Linksysa postanowił olać sprawę i polecił mi ustawienie na sztywno IP na komputerach (router takiej opcji nie posiada...), jednak mi zależy na dynamicznym przypisywaniu...
Koniec wypocin, czas wracać do tematu, postanowiłem wybrać jeden z 3 routerów TP-Link'a:
W8901G
W8910G
W8960N
Który wybrać? Głównym faworytem jest W8960N jednak nie wiem czy jest sens go kupować jeśli nie będę korzystał z sieci w standardzie N (wydaje się on jednak najlepiej wykonany i solidny itp), na drugim miejscu W8910G który jest chyba złotym środkiem - chip Atheros czyli dość dobre Wi-Fi, tylko nie wiem jak jest z ADSL - mam dość słabe jakościowo łącze któremu na Netgear 834G zdarzało się gubić synch kilka(naście) razy dziennie, no i W8901G którego największym atutem jest cena 100-115zł.
Czytałem wiele recenzji i opinii i wychodzi na to, że W8960N jest najmniej kłopotliwy i awaryjny więc również dlatego jest faworytem.
[ Dodano: 2010-05-12, 09:22 ]
To jak, ktoś pomoże w wyborze?
Router Wi-Fi do Neostrady
Moderator: Moderatorzy
-
Fisker
- Początkujący użytkownik forum
-
Fisker
- Początkujący użytkownik forum
Re: Router Wi-Fi do Neostrady
Heh, kupiłem W8960N, nie dość ze po dwóch godzinach spaliła się dioda Power to jeszcze router rozłącza neta po kablu nawet jeśli internet działa bez problemu (problem nie występuje na wi-fi)... Dzień po kupnie pojechał na serwis