[NEWS] Ipus dla studenta 39zł 3GB 18 miesięcy

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

[NEWS] Ipus dla studenta 39zł 3GB 18 miesięcy

Post autor: rio bravo »

Od 30 kwietnia nowa oferta dla studentów i nauczycieli. Moim skromnym zdaniem play straci trochę klientów na rzecz plusa.
http://www.iplus.pl/indywidualni-promoc ... denta.html
http://media2.pl/telekomunikacja/63885- ... denta.html
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: [NEWS] Ipus dla studenta 39zł 3GB 18 miesięcy

Post autor: YaHooo »

rio bravo pisze:Moim skromnym zdaniem play straci trochę klientów na rzecz plusa.
Moim zdaniem też tak będzie. Co więcej Plus rozwija swoją sieć (np w Białymstoku pojawiło się HSUPA). A to wskazuje, że raczej (chociaż nie wiadomo tego na 100%) sieć Plusa nie zapcha się tak jak Play. Tylko pytanie, czy studentom wystarczy 3GB limitu?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

YaHooo pisze:Tylko pytanie, czy studentom wystarczy 3GB limitu?
Wszystko zalezy od konkretnych potrzeb, mnie by spokojnie wystarczylo. Z mojego otoczenia coraz więcej osób przesiada się na net mobilny, zwłaszcza na karte zamiast stacjonarnego, bo co by nie mówić cena w TP jest jeszcze spora a do tego te utrzymanie linii..Sam internet oczywiscie nie jest drogi.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

adixm pisze:Wszystko zalezy od konkretnych potrzeb, mnie by spokojnie wystarczylo.
Oczywiście :) Mi na początku starczało 1GB i też byłem studentem ;)
adixm pisze:Z mojego otoczenia coraz więcej osób przesiada się na net mobilny,
Sam osobiście nie zrobiłbym takiego kroku o ile taki internet mobilny nie byłby mi rzeczywiście potrzebny.
adixm pisze:bo co by nie mówić cena w TP jest jeszcze spora a do tego te utrzymanie linii
A to jest już inna sprawa... Ale nie to jest temat nie o TP ;)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

YaHooo pisze:Sam osobiście nie zrobiłbym takiego kroku o ile taki internet mobilny nie byłby mi rzeczywiście potrzebny.
Sam przesiadłem się na mobilny, a mam zamiar wrócić na stacjonarny + mobilny.
YaHooo pisze:Tylko pytanie, czy studentom wystarczy 3GB limitu?
Mobilnie tak, stacjonarnie nie.
Chyba, że będziemy patrzyli się przez pryzmat iPlusopobieracza czyli 103GB = 49zł
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

marens pisze:Sam przesiadłem się na mobilny, a mam zamiar wrócić na stacjonarny + mobilny.
Takie rozwiązanie, stacjonarny + mobilny jest najlepsze :ok:
marens pisze:Mobilnie tak, stacjonarnie nie.
Dla zwykłego zjadacza chleba internet komórkowy moim zdaniem nie nadaje się na stacjonarny. Chyba, że się człowiek świadomie zgodzi na to co taki internet jest w stanie zaoferować, ewentualnie nie ma innej alternatywy.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

Każdy ma inne potrzeby i wybiera ofertę jaka mu pasuje. Ta oferta jest moim zdaniem bardzo ciekawa i konkurencyjna w stosunku do innych. Nareszcie ktoś poszedł w kierunku mniejsza cena, a nie większe limity i to przyciąga i do tego jakość sieci. Limit nie jest wcale taki mały porównując 2GB za 49 zł w erze czy 2,5GB za 39,5 zł w orange (przy zakupie przez internet, bo normalnie jest 2GB), a playa do plusa nie ma co porównywać bo wypada zdecydowanie gorzej przez jakość w stosunku jakość/cena.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

rio bravo pisze:Każdy ma inne potrzeby i wybiera ofertę jaka mu pasuje.
Oczywiście. Dlatego powinna być oferta z małym limitem i bardzo tania. Tak samo duży limit i droga.
rio bravo pisze:Ta oferta jest moim zdaniem bardzo ciekawa i konkurencyjna w stosunku do innych. Nareszcie ktoś poszedł w kierunku mniejsza cena, a nie większe limity i to przyciąga i do tego jakość sieci.
Ciekawe, czy inni operatorzy pójdą w ślady Plusa? Nie to żebym chwalił wszędzie Plusa, ale sądzę, że jednak ma dość atrakcyjne pomysły. Najpierw ściąganie poza limitem w nocy, teraz to :)
atanor
Stały użytkownik forum

Post autor: atanor »

Ciekawe czy można migrować z poprzedniej oferty 2GB?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Dzwoń do Plusa. :)
usagi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: usagi »

Moim zdaniem limity i ceny nie są takie ważne. Bo jakby naprawdę było do dyspozycji HSPA to większość nawet by chętnie więcej zapłaciła. Bo jakość zawsze jest w cenie. Operatorzy powinni najpierw rywalizować zasięgiem, a potem sukcesywnie podnosić limity i obniżać cenę, chociaż to drugie byłoby raczej wtedy zbędne.
Usagi
atanor
Stały użytkownik forum

Chyba nie byłeś studentem albo miałeś dużo siana na studiach ;)

A propo strasznie kijowe ceny za modemy i do tego jak dziewczyna brała ten abonament pani z salonu powiedziała, ze nie można bez modemu. Dobrze, że udało mi się go dobrze sprzedać :cwaniak:
Jeżeli dodać do tego opłatę aktywacyjną 50zł, bo w zwykłym iPlusie jest 0zł przez neta tu nie ma wzmianki w regulaminie to początek mamy do wydania ok 120zł dodatkowo.
Jeżeli jeszcze dojdzie do tego niemożność migracji (na dniach sprawdzę) to już nie wychodzi tak różowo i tanio.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Jak się regulaminu nie czyta to nie ma wzmianki.
W regulaminie wszystko jest. I opłata aktywacyjna i to, że nie działa HSPA+.
atanor
Stały użytkownik forum

W tym regulaminie jest pt. 3

Kod: Zaznacz cały

Opłata aktywacyjna w promocyjnych planach cenowych wynosi 50 zł z VAT (40,98 zł bez VAT).
I nic więcej.
Ostatnio zmieniony 2010-05-18, 18:00 przez atanor, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

atanor, nie uważnie czytasz.

Pkt 5.
[...]APN w ramach których może wysyłać lub odbierać dane w technologii HSPA, 3G(UMTS), EDGE, GPRS [...]
Dla porównania z regulaminu iPlus dla Ciebie.

Pkt 5.
[..] APN w ramach których może wysyłać lub odbierać dane w technologii HSPA+*3, HSPA, 3G(UMTS), EDGE, GPRS [...]

*3 z zastrzeżeniem, że technologia HSPA+ jest dostępna tylko w planach cenowych iPlus prywatnie 75, iPlus prywatnie 110 oraz iPlus prywatnie 160.
atanor
Stały użytkownik forum

To, że HSPA+ jest zarezerwowane dla droższych abo jest dla mnie oczywiste :)

Chodzi mi wyłącznie o opłatę aktywacyjną 0zł przy zamówieniu przez serwis internetowy iPlus. Nie istnieje taki wpis w regulaminie, więc nie ma takiej opcji i klient jest skazany na dodatkowe 50zł.
Chyba, że jest to w innym regulaminie?

Deko sobie rekompensują ten tani, studencki abonament i powoli różnica ze zwykłymi taryfami się zaciera.
Również drogi modem jest obowiązkowy, własnie sprawdziłem na stronce iPlusa - nie da się zamówić samego abonamentu Student 39.

Poprzednia taryfa Student 39 2GB dodatkowo była do 3,6Mb/s, teraz nic nie piszą o tym, ale kto wie.

Po prostu ostrzegam, że nie jest tak super na jakie wygląda.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

atanor pisze:Chodzi mi wyłącznie o opłatę aktywacyjną 0zł przy zamówieniu przez serwis internetowy iPlus. Nie istnieje taki wpis w regulaminie, więc nie ma takiej opcji i klient jest skazany na dodatkowe 50zł.
A no jak to ok. No jest 50zł. 0zł to może być jakiś regulamin sklepu internetowego jak już.
atanor pisze:Również drogi modem jest obowiązkowy
No modem na Express/PCMCIA jest za 1zł. :)
atanor pisze:Poprzednia taryfa Student 39 2GB dodatkowo była do 3,6Mb/s
Wynikało to z tego, że był dostępny tylko jeden modem - ZTE z prędkością właśnie do 3,6.
atanor
Stały użytkownik forum

Zdecydowanie nie, bo jak brałem jakiś rok temu iPlus Prywatnie 49 to mialem 7.2Mb/s i dawali modem 3.6Mb/s.
Po drugie używałem "studenta 2GB" na 7.2Mb/s modemie i było przycięte do 3.6, bo na iPlus Prywatnie śmigało szybciej w tej lokalizacji.
No modem na Express/PCMCIA jest za 1zł.
Jest, ale tego rodzaju modemy nie sa popularne. Większość wybierze jednak ten na USB.
Ostatnio zmieniony 2010-05-18, 19:55 przez atanor, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

atanor pisze:Po drugie używałem "studenta 2GB" na 7.2Mb/s modemie i było przycięte do 3.6, bo na iPlus Prywatnie śmigało szybciej w tej lokalizacji.
No ciekawe. Nie wiedziałem. Wnioskowałem tylko po tym co było w necie.
atanor pisze:tego rodzaju modemy nie sa popularne
W sumie, a szkoda bo lepiej chodzą jeśli chodzi o wydajność. Ja na Express ten wąski i bym taki modem brał. :) Ale mam wwan i jest co innego. Szkoda tylko, że anten brak i muszę czekać, aż się w sprzedaży pojawią. :]
ODPOWIEDZ