Pomocna dłoń :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomocna dłoń :)
Witam,
chciałbym się Was poradzić w pewnej sprawie, a mianowicie korzystam teraz z internetu dsl 1mb, który rozdzielam za pomocą routerka. Niedawno zaproponowano nam internet z Orange Business Everywhere Premium Pro, z którego wyciągam ok. 4mb w HSDPA. Umowa na dsl kończy mi się w sierpniu br. z której bym zrezygnował. Przechodząc do sedna, prosiłbym Was o dobranie jakiegoś routera do tego internetu, abym znów mógł się cieszyć internetem w całym domku a nie tylko na jednym komputerze. Modem jaki dostałem w zestawie to AnyData ADU-635WA.
Proszę o jakieś propozycje.
Pozdrawiam serdecznie
chciałbym się Was poradzić w pewnej sprawie, a mianowicie korzystam teraz z internetu dsl 1mb, który rozdzielam za pomocą routerka. Niedawno zaproponowano nam internet z Orange Business Everywhere Premium Pro, z którego wyciągam ok. 4mb w HSDPA. Umowa na dsl kończy mi się w sierpniu br. z której bym zrezygnował. Przechodząc do sedna, prosiłbym Was o dobranie jakiegoś routera do tego internetu, abym znów mógł się cieszyć internetem w całym domku a nie tylko na jednym komputerze. Modem jaki dostałem w zestawie to AnyData ADU-635WA.
Proszę o jakieś propozycje.
Pozdrawiam serdecznie
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Pomocna dłoń :)
Ja Ci tylko powiem, że rezygnując z kabla zrobisz głupotę. Jak kabel dobrze chodzi i pewnie można podnieść prędkość to lepiej tego się trzymać.
Internetu komórkowy jednego dnia działa 4Mb/s, a drugiego 0,2Mb/s. Do tego masz limit, który pewnie szybko poleci jak kilka osób będzie korzystać.
A do ADU-635WA nie wiem jaki router bez kombinacji działa.
Te 4Mb/s to rozumiem, że w HSPA masz? Jak tak to łatwiej będzie zakupić jakiegoś modem ztej listy i Edimax 3G-6200n.
Jeśli coś ma być w CDMA to trzeba będzie powalczyć z nieoryginalnym firmware do routera, ale koledzy już na forum rozgryźli co jest. Poszukaj.
Internetu komórkowy jednego dnia działa 4Mb/s, a drugiego 0,2Mb/s. Do tego masz limit, który pewnie szybko poleci jak kilka osób będzie korzystać.
A do ADU-635WA nie wiem jaki router bez kombinacji działa.
Te 4Mb/s to rozumiem, że w HSPA masz? Jak tak to łatwiej będzie zakupić jakiegoś modem ztej listy i Edimax 3G-6200n.
Jeśli coś ma być w CDMA to trzeba będzie powalczyć z nieoryginalnym firmware do routera, ale koledzy już na forum rozgryźli co jest. Poszukaj.
-
Zgodzę się z Tobą, że można podnieść prędkość, tylko u nas internet bezprzewodowy jest okropnie drogi za 1mb płacę 99 zł a już 2mb kosztuje 180 zł. Dostępu do prawdziwego kabla typu chociażby tp to mogę zapomnieć a o np. vectrze to już nie wspomnę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
A piszesz, że masz DSLmamula59 pisze:Dostępu do prawdziwego kabla typu chociażby tp to mogę zapomnieć

Może zdradzisz, jaki operator oprócz "wielkiej trójki kablowej" oferuje łącza ADSL w Bielsku ?
[ Dodano: 2010-05-25, 08:11 ]
Aż tak źle to nie jest, to nie Playja.michal pisze:nternetu komórkowy jednego dnia działa 4Mb/s, a drugiego 0,2Mb/s.

Orange to niezłe rozwiązanie w tych okolicach, a na pewno najlepsze z komórkowych, tyle, że jak słusznie zauważyłeś trzeba brać pod uwagę limit...
-
Patryk pisze:A piszesz, że masz DSL
Może zdradzisz, jaki operator oprócz "wielkiej trójki kablowej" oferuje łącza ADSL w Bielsku ?
Korzystam z internetu radiowego firmy AJC, przepraszam za pomyłkę

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nigdy nic nie wiadomo.Patryk pisze:Aż tak źle to nie jest, to nie Play![]()
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
mamula59 Spróbuj negocjować przy przedłużeniu umowy. Poza tym sprawdziłam ofertę, 1 mbit jest taniej niż 99 złotych. Jeżeli dobrze Ci działa to ja bym nie zmieniała operatora. Chyba, że lubisz ryzyko