Dodatkowa karta SIM do abonamentu.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Conrad
Użytkownik forum

Dodatkowa karta SIM do abonamentu.

Post autor: Conrad »

Posiadam obecnie umowę w iPlusie. Czy można dostać dodatkową kartę SIM do tej samej umowy o takim samym numerze?? Chciałbym używać internetu w dodatkowym urządzeniu i nie przeszkadza mi to, że w danej chwili tylko jedna byłaby aktywna.
Byłoby to znacznie wygodniejsze od ciągłego przekładania karty SIM pomiędzy laptopem i telefonem.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Dodatkowa karta SIM do abonamentu.

Post autor: ja.michal »

Wiem, że w Erze była opcja Era tandem i była druga karta sim do tego samego numeru z tym, że mogła działać tylko jedna.
W Plusie chyba tek opcji nie mają. Tym bardziej do iPlusa. Jak już to do abonamentu i pewnie biznesowego.
Najlepiej do nich zadzwoń i popytaj.
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Dodatkowa karta SIM do abonamentu.

Post autor: alias »

Conrad pisze:Posiadam obecnie umowę w iPlusie. Czy można dostać dodatkową kartę SIM do tej samej umowy o takim samym numerze?? Chciałbym używać internetu w dodatkowym urządzeniu i nie przeszkadza mi to, że w danej chwili tylko jedna byłaby aktywna.
Byłoby to znacznie wygodniejsze od ciągłego przekładania karty SIM pomiędzy laptopem i telefonem.
Tak, jest taka usługa i nazywa się Multisim. Koszt do dodatkowe 10,- do abonamentu. Ale uwaga internet musisz używać na podstawowej karcie a nie dodatkowej (to poważna wada tej usługi). Wszystkie rozmowy są przekierowywane na ta drugą kartę ale już SMS'y nie. :(

Generalnie ja tak używam, i jakoś mi to nie przeszkadza bo SMS'y czytam i wysyłam sobie z netbooka.
ODPOWIEDZ