blueconnect - skype rozmowy głosowe

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
oshi
Początkujący użytkownik forum

blueconnect - skype rozmowy głosowe

Post autor: oshi »

Witam mam pytanko

Wiecie może jak wgląda transfer danych przy rozmowie głosowej przez skype. Tzn czy zżera transfer że lepiej nie komunikować się w ten sposób czy transfer wygląda tak samo jak przy wysyłaniu wiadomości przez gg.

<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2010-05-12, 10:26 ]
oshi, Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .
Ostatnio zmieniony 2010-05-12, 09:25 przez oshi, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: blueconnect - skype rozmowy głosowe

Post autor: zDaleKi »

U nas w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> jest opis ile średnio potrzeba przesłać danych na rozmowę przez Skype.
oshi
Początkujący użytkownik forum

Post autor: oshi »

To już wiem że mogę sobie spokojnie pogadać z kolegą przez Skype więc moge lecieć po słuchawki z mikrofonem :P

Mam takie jeszcze małe pytanko:
czy na limicie 2GB w BC można sobie pograć w jakieś gry typu MMO?? Jeśli tak to na ile taki pakiecik może starczać.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

oshi pisze:czy na limicie 2GB w BC można sobie pograć w jakieś gry typu MMO?? Jeśli tak to na ile taki pakiecik może starczać.
Zależy ile będziesz grał . Zainstaluj sobie coś z tego <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a> i sprawdź.
ozii
Użytkownik forum

Post autor: ozii »

Ja gram w World of Warcraft i żadnych zastrzeżeń nie mam, jedna sesja około 2-3 godziny u mnie to mniej więcej 10 mb było, w momencie jakiegoś większego raid'u czy tworzenie większych grup to dochodziło do 30-40 mb.
ODPOWIEDZ