pepexy pisze:czy jest jakiś program, który w sposób rzetelny pokazywał, ile już zużyłem limitu (tzn. ile w danym okresie wysłałem i odebrałem danych)
NetMeter . Zobacz inne też <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047" target="_blank">»NetMetery«</a> .
pepexy pisze:a forum chyba jest od tego aby pomagać.
Tak, ale tu zwykle przychodzą z problemami jak ty a mało jest takich którzy pomagają bo już mieli taki przypadek jak Ty. Są tylko wyjątki jak:
colombo pisze:Dobry może tak...ja wypróbowałem raz taki za ok 30 zł, to nic mi nie pomógł, a nawet były problemy - np. komputer miał wielkie problemy z wykrywaniem modemu w hubie, a jak już zadziałało to nie widziałem żadnej różnicy w efektywności modemu(przynajmniej in plus).
pepexy pisze:była w okolicach 250 KB/sec - jak dla mnie jest to prędkość zadowalająca
Chciał bym mieć tyle. Ja muszę się zadowolić 64 KB/s .
Opcje->zarządzanie profilami->nowy->wpisz konfiguracje dla Plusa (APN: www.plusgsm.pl lub internet, numer *99#), zapisz. I w oknie głównym wybierz ten profil. Wyłącz drugiego managera.
Ale pojawiło się kolejne pytanie: czy można zrobić tak, aby MP i iPM działały razem na jednym kompie. W tej chwili, jak używam MP i go wyłączę i chcę się przełączyć na iPM to iPM nie może się połączyć - pojawia się albo informacja "Sprawdź kartę SIM", albo że się połączyło, a tak naprawdę nie działa.
Mam wrażenie, że podczas instalacji MP zostały odinstalowane jakieś sterowniki - teraz gdy odłączam modem przez bezpieczne odłączanie mam tylko dwie pozycje, a prze instalacją MP były 3.
Dodam, że możliwość używania obu programów jest mi niezbędna do rozdzielenia ile danych w danym miesiącu pobrałam w głównym limicie, a ile w iPluspobieaczu.
A czy jest jakiś inny program, który pomógłby to ogarnąć? Chodzi mi o możliwość policzenia ile zużyłem limitu przypadającego na dany miesiąc, ale tak, żeby nie był w tym uwzględniony transfer w ramach iPlusopobieracz?
Jakoś nie mam pomysłu, w jaki inny sposób można to ogarnąć
Ja tam sobie radzę tak, że po północy rozłączam neta, i ponownie się łącze i wtedy pliki jakieś pobieram - mam pewność że mi z podstawowego pakietu nie ciągnie. Mając 7 GB limitu nie liczyłbym każdego wykorzystanego KB. Podziel sobie całość limitu przez 30 dni i wtedy ci wyjdzie na ile sobie możesz dziennie pozwolić. A dzienny wykorzystany transfer ukazany jest w Mobile Partner. O iplusopobieracza się nie martw, 100 GB tak szybko nie wykorzystasz w nocy. Licz to wszystko na luzie, nie ściągaj plików po 500 MB w dzień, a limitu na pewno ci starczy.
MAREKMAREK pisze:Ja tam sobie radzę tak, że po północy rozłączam neta, i ponownie się łącze i wtedy pliki jakieś pobieram - mam pewność że mi z podstawowego pakietu nie ciągnie.
Teraz to nie ma znaczenia, bo Plus załatał dziurę pozwalającą na zasysanie ponad limit bez rozłączania. Dlatego i liczenie iPlusopobieracza też działa bez rozłączania
Jak skonfigurować program NetMeter. Ciągle mi pokazuje: Nothing is monitor. Czy on może w ogóle współpracować z Mobile Partner, czy musi z iPluse Managerem? Czy, jak się się zainstaluje i uruchomi NetMeter, to on mierzy wszystko i zawsze, czy mogę sobie go wyłączyć i wtedy ilość odebranych/wysłanych danych nie bęzie uwzględniona w statystykach NetMetera?
witam mam pytanie co do iplusa i podwyższenie gb / limitu czy stałych klientów to tez dotyczy tz mam iplusa już rok a umowę na 2 lata i w abonamencie 49 zł jest 3 gb a ja mam mniej mogę coś zrobić? i jeszcze jedno pytanie mam, jak wykorzystałam miesięczny limit iplusa to będzie działała mi ta promocja 100gb w nocy i z jaka prędkością , taką ja w dzień ? bo słyszałam że ponoć trzeba wykupić i zwiększyć transfer ;/ by działało. tyle ze trzeba wysłać smsa a ja nie mam takiej opcji więc co mam robić ????????? proszę o pomoc ;/
Zadzwoń na 2601 tam Ci wszystko wytłumaczą.
Dostaniesz SMS, na którego trzeba odpowiedzieć TAK.
keyti22 pisze:jak wykorzystałam miesięczny limit iplusa to będzie działała mi ta promocja 100gb w nocy
Nie będzie działać iPlusopobieracz po wykorzystaniu dziennego transferu.
Jest na to sposób, kupując iPlus extra http://www.iplus.pl/indywidualni-promoc ... extra.html
[ Dodano: 2010-06-04, 17:42 ]
dziękuje i mam jeszcze pytanie jeśli wykupie iplus extra to w nocy prędkość będzie taka sama przy pobieraniu jak w dzień? ;/
aaaa jeszcze jedno co do zasięgu iplusa mam zasięg na 3 kreski czasem na 2 i łącze się z 3g czy jak dokupie antenke to prędkość też sie poprawi? z góry dziękuję za odp;)
keyti22 tak to sobie nie pogadamy. Chodzi mi o prędkość przy ściąganiu pliku. Na prędkośc wpływa wiele czynników, antena może pomóc w przypadku bardzo obciązonego noda.
keyti22 kiedy masz nowy okres rozliczeniowy? Nie wiemy jaka masz rzeczywista prędkość łącza. Bo może się okazać, że na dobrą sprawe antena Ci nie potrzebna.
pepexy pisze:Jak skonfigurować program NetMeter. Ciągle mi pokazuje: Nothing is monitor. Czy on może w ogóle współpracować z Mobile Partner, czy musi z iPluse Managerem? Czy, jak się się zainstaluje i uruchomi NetMeter, to on mierzy wszystko i zawsze, czy mogę sobie go wyłączyć i wtedy ilość odebranych/wysłanych danych nie bęzie uwzględniona w statystykach NetMetera?
mam zainstalowanego antywirusa, a aktualizacje ustawione, żeby tylko wyszukiwał, a ja decyduję, czy pobrać (m.in. dla oszczędzania limitu). Wartości rosną zarówno po stronie UL i DL - w umie w 15 min jakieś 2 MB. Jest jeszcze możliwość, że roi się aktualizacja bazy wirusów, ale wątpię. Teraz ciągle tylko wzrasta UL.
W ogóle program ograniczony do minimum a ja go nie ogarniam A na tym wykresie mam wa prostokąty w poprzek - żółty węższy i zielony szerszy. CO to oznacza i czy nie da się ustawić takiego wyglądu jak jest w MP?