Orange Business Everywhere - niedziałający program

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cypiscypis
Początkujący użytkownik forum

Orange Business Everywhere - niedziałający program

Post autor: cypiscypis »

Witam,
szukałem w google, kilka osób miało ten sam problem ale rozwiązania żadnego nie znalazłem.

Modem Huawei E1752 (USB), Orange Business Everywhere.
Instalacja programu przebiega bezproblemowo. Jednak w trakcie uruchamiania już zainstalowanego programu występuje błąd - program Corecom.exe wykonał nieprawidłową operację i musi zostać zamknięty.

Standardowa opcja - format c - nie pomaga, błąd występuje nadal.

Windows Xp SP2 (po formacie zainstalowany SP3), jakiś dwurdzeniowy athlon, 1GB ram, zintegrowana grafika. Komputer więc za słaby chyba nie jest aby poprawnie funkcjonował.

Najciekawsze jest to, że na dwóch innych komputerach program ten działa bez zarzutu.

Może ktoś z Was spotkał się już z takim czymś i wie jak to rozwiązać. Liczę na Waszą pomoc.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Orange Business Everywhere - niedziałający program

Post autor: Patryk »

Wygląda na problem sprzętowy, skoro na czystym systemie i na innych komputerach działa.
Spróbuj podpiąć modem do innego portu, oraz odłączyć wszystkie inne urządzenia USB.
cypiscypis

Spróbuję to zrobić, wątpię jednak żeby to pomogło. Program się tak zachowuje nawet jak modem jest odłączony.

edit:
Czytałem trochę o połączeniu Dial-up, może to rozwiązałoby (a raczej ominęło) problem?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

cypiscypis pisze:program Corecom.exe wykonał nieprawidłową operację i musi zostać zamknięty.
Z tego co google wie na temat tego procesu, to jest składnik oprogramowania Orange. Dlatego myślę, że warto spróbować jak piszesz połączenia <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> ewentualnie poszukać dashboardu Huawei.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
cypiscypis

Nie chciało mi się z tym walczyć. Łączę się za pomocą dial-up.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Zatem rozumiem, że działa? Jeśli tak to ok, gdyż wina leży po stronie softu Orange :)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
cypiscypis

Działa. Jakoś przeżyję bez tych bajerów w sofcie Orange.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Rozumiem, ale osobiście takie bajery mi przeszkadzają. Łączę się albo dial-upem albo oprogramowaniem producenta modemu albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
ODPOWIEDZ