Zamierzam kupić antenę żeby odbierać cos lepszego niż tylko ten Edge Najlepiej Gdybyście podali jakiś link na allegro.pl Zamierzam wydać około 100-130 zl
Próbowałem łapać z telefonu ale bez skutku
Z Góry Dziękuje..

Moderator: Moderatorzy
Zapomnij. W Żelechowie nie da rady.cipsik96 pisze:Zamierzam kupić antenę żeby odbierać cos lepszego niż tylko ten Edge
Gdzie to Jemiołowo jest ? Ja nie widzę bliżej niż w Gryfinie node B Plusa.cipsik96 pisze:Bo w jemiołowie jest Bts ale »»nie wiem«« chyba tam nadajnik jest obrucony i nic sie nie da zrobic ??
A już mam. W Jemiołowie masz tylko stację bazową EDGE, UMTS tam nie ma. Najbliższy node B Plusa jest w Świebodzinie, ok. ~14 km, więc łatwo nie będzie. Jakim telefonem próbowałeś złapać 3G ?cipsik96 pisze:Jemiołów
OK. A próbowałeś wymusić ręcznie sieć 3G ?cipsik96 pisze:Nokia N73 i Se c510
Ja nie pytam jakie masz zakresy ustawione, tylko czy wymuszałeś 3G ręcznie ?cipsik96 pisze:Na komce Dalem tylko Umts a nie tryb podwujny i nie bylo wcale kresek ani nic
No to zrób to - może się udacipsik96 pisze:nie
Świebodzin.cipsik96 pisze:A jedno pytanko gdzie mam kierowac Jemiołów czy Świebodzin
Jak chcesz to kupuj antenę, ale robisz to na własną odpowiedzialność,cipsik96 pisze:Na koncu wioski jest Full 3G na noki N73 otwieralem strony i wszystko plynnie Mieszkam akurat na skrzyrzowaniu
Jak nie masz za dużo pieniędzy, to TAKA będzie w sam raz, no i pamiętaj - jak najkrótszy kabel,cipsik96 pisze:To jakom Tą antene kupic ??
Wróć się i przeczytaj poprzednie posty, to się dowiesz dlaczego nie Jemiołów. Pisałem to już wcześniej.cipsik96 pisze:Dlaczego nie na Jemiołów??
Trzeba wcześniej pobrać Polski słownik. Więc klikasz prawym przyciskiem myszy np. w miejscu, gdzie piszesz posta, i wybierasz zakładkę "słowniki", która znajduje się na samym dole, dalej wybierasz "Dodaj lub usuń słowniki" --> szukasz Polskiego słownika --> zaznaczasz --> no i instalujesz słownik. Trzeba też zaznaczyć "Sprawdzaj pisownię", opcja ta znajduje się nad opcją "Słowniki".cipsik96 pisze:Sorka ale ja w operze mam all na czerwono i dzienki za pomoc
Myślę, że skoro na końcu miejscowości zasięg łapie full 3G to nie ma co bać się polecać antenę. Z pewnością pomoże.sp6huk pisze:Jak chcesz to kupuj antenę, ale robisz to na własną odpowiedzialność,cipsik96 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Łapie to jedna bajka a druga to to czy zaloguje się.Gicu pisze:Myślę, że skoro na końcu miejscowości zasięg łapie full 3G
To, że ma większy zysk to nie znaczy, że lepsza. Bo antena o większym zysku ma mniejsze kąty promieniowania, a więc dokładność jej ustawienia musi być znacznie większa - tego nie brałeś pod uwagę.cipsik96 pisze:Zamówiłem kupiłem lepszą 17dbi i nie mogę nic złapać
Teraz, to proponuję:cipsik96 pisze:To co teraz mam robić ??
Ale rozumiem, że antena była na zewnątrz ?cipsik96 pisze:jeszcze nie ustawiłem latałem po strychu i starałem się jak najlepiej (żeby nie było drzew i domów) ustawić w stronę bts
OK.cipsik96 pisze:10m kabla
To wyjdź z nią na zewnątrz, najlepiej np. przy kominie ją zamontować, i zobacz wtedy czy będzie sygnał.cipsik96 pisze:Tak ale bardzo blisko okna