i-plus a licencja kasperskiego
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
i-plus a licencja kasperskiego
Witam forumowiczów!
Przedłużyłem umowę w i-plusie i dostałem licencję kasperskiego za 1.22zl. Wysłałem smsa i dostałem kod.
Moje pytanie brzmi czy czas licencji liczy się od chwili otrzymania kodu smsem czy od chwili wpisania kodu do programu i aktywowania go?
Po jakim czasie mogę aktywować ten kod?
Czy np jak wpisze go dopiero za 6 miesięcy to licencja zacznie mi się liczyć od tego czasu kiedy go wpisze?
Przedłużyłem umowę w i-plusie i dostałem licencję kasperskiego za 1.22zl. Wysłałem smsa i dostałem kod.
Moje pytanie brzmi czy czas licencji liczy się od chwili otrzymania kodu smsem czy od chwili wpisania kodu do programu i aktywowania go?
Po jakim czasie mogę aktywować ten kod?
Czy np jak wpisze go dopiero za 6 miesięcy to licencja zacznie mi się liczyć od tego czasu kiedy go wpisze?
Angels
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: i-plus a licencja kasperskiego
Przyznam się, że sam nie korzystałem z tej promocji. Ale z tego co wiem, to licencja jest ważna od momentu aktywowania jej w programie/pobrania pierwszej aktualizacji baz danych wirusów.angels83 pisze:Moje pytanie brzmi czy czas licencji liczy się od chwili otrzymania kodu smsem czy od chwili wpisania kodu do programu i aktywowania go?
Będzie się liczyć od tego czasu. Jednak nie wiem, czy nie ma czasu po którym licencja staje się nie ważna. Z tym, że podejrzewam, że nie ma takiego okresu, przecież kupiłeś licencję i nie powinna przepaść.angels83 pisze:Czy np jak wpisze go dopiero za 6 miesięcy to licencja zacznie mi się liczyć od tego czasu kiedy go wpisze?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Wszystko jest w regulaminie promocji i wydaje mi się że jest chyba miesiąc czasu na aktywacje licencji od jej otrzymania.
[ Dodano: 2010-06-02, 20:32 ]
Punkt 11 paragrafu 2 regulaminu promocji iplus http://www.iplus.pl/materialy/regulamin ... 463-43.pdf
No już chyba jaśniej napisać się nie da. Widać jak ludzie czytają to co podpisują...
[ Dodano: 2010-06-02, 20:32 ]
Punkt 11 paragrafu 2 regulaminu promocji iplus http://www.iplus.pl/materialy/regulamin ... 463-43.pdf
Kod: Zaznacz cały
Wpisanie do Antywirusa kodu rejestracyjnego umożliwi korzystanie z jego pełnej funkcjonalności przez okres 24 miesięcy od dnia
wpisania kodu rejestracyjnego, z zastrzeżeniem że:
a. instalacja Antywirusa musi zostać dokonana w okresie 30 dni od dnia aktywacji karty SIM
b. w ciągu 30 dni od dnia instalacji Antywirusa Abonent ma obowiązek wprowadzenia kodu rejestracyjnego zgodnie z § 2
pkt 9. Jeżeli kod rejestracyjny nie zostanie wprowadzony w terminie wskazanym w zdaniu poprzednim licencja
wygaśnie po upływie 30 dni od dnia instalacji Antywirusa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeszcze tylko dodam ze strony http://www.iplus.pl/indywidualni-potrze ... lusie.html i tam wyraźnie pisze:
Oczywiście klucz trzeba wpisac max 30 dni po instalacji, ale co stoi na przeszkodzie zainstalować antywira za pół roku 
Tak więc wszystko jasne i można zwlekać ile się chce z aktywacjąLicencja na oprogramowanie Kaspersky® Internet Security 2010 będzie aktywna przez okres 24 miesięcy od momentu aktywacji klucza licencyjnego.

Pozdrawiam YaHooo 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Podpunkt a punktu 11 paragrafu 2YaHooo pisze:ale co stoi na przeszkodzie zainstalować antywira za pół roku

Ostatnio zmieniony 2010-06-02, 21:10 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tak więc to co napisałem wyżej jest nieaktualnekrystianb pisze: A z tego co wiem takie strony internetowe nie są wiążące. Tylko regulamin jest wiążący.

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
Z tego co zrozumiałem to chyba chodzi tu o to, że po prostu jak się zainstaluje Kasperskiego to działa on na licencji Trial przez 30 dni.krystianb pisze:Punkt 11 paragrafu 2 regulaminu promocji iplus http://www.iplus.pl/mater...18499463-43.pdf
Kod:
Wpisanie do Antywirusa kodu rejestracyjnego umożliwi korzystanie z jego pełnej funkcjonalności przez okres 24 miesięcy od dnia
wpisania kodu rejestracyjnego, z zastrzeżeniem że:
a. instalacja Antywirusa musi zostać dokonana w okresie 30 dni od dnia aktywacji karty SIM
b. w ciągu 30 dni od dnia instalacji Antywirusa Abonent ma obowiązek wprowadzenia kodu rejestracyjnego zgodnie z § 2
pkt 9. Jeżeli kod rejestracyjny nie zostanie wprowadzony w terminie wskazanym w zdaniu poprzednim licencja
wygaśnie po upływie 30 dni od dnia instalacji Antywirusa.
Czyż w pkt.9 nie chodzi o to, ze wygaśnie właśnie ta licencja Trial, a nie o to, że kod przestanie być ważny i nie będzie można go wpisać później.
Jednak chyba nie jest to takie jasne, można to rożnie interpretować jak napisałem powyżej. Poza tym na mojej umowie przedłużeni owej nie mam takiego zapisu.krystianb pisze:No już chyba jaśniej napisać się nie da. Widać jak ludzie czytają to co podpisują...
Angels
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma nic o trialu. Kod przestanie być ważny po 30 dniach od daty kiedy się go otrzymało jeśli się go nie wprowadziło do antywirusa. Nawet jakby zadziałał to jest formalnie nieważny i ma się nielegalnego antywirusa.
-
- Użytkownik forum
Jest napisane w ciągu 30 dni od daty instalacji a nie od otrzymania kodu. Tak więc mogę zainstalować Kasperskiego za 3 miesiące i dopiero wpisać kod czyż nie?
A co się stanie jeśli po instalacji antywirusa w ciągu 30 dni nie wprowadzę kodu?
Licencja Trial się skończy i antywirus przestanie działać. Moim zdaniem dlatego trzeba wprowadzić kod w tym czasie.
licencja [TRIAL]wygaśnie po upływie 30 dni od dnia instalacji Antywirusa.
a nie kod aktywacyjny
[ Dodano: 2010-06-02, 23:18 ]
Sprawdziłeś to, czy tylko przypuszczasz?
A co się stanie jeśli po instalacji antywirusa w ciągu 30 dni nie wprowadzę kodu?
Licencja Trial się skończy i antywirus przestanie działać. Moim zdaniem dlatego trzeba wprowadzić kod w tym czasie.
licencja [TRIAL]wygaśnie po upływie 30 dni od dnia instalacji Antywirusa.
a nie kod aktywacyjny
[ Dodano: 2010-06-02, 23:18 ]
Skąd masz takie informacje?ja.michal pisze:Nie ma nic o trialu. Kod przestanie być ważny po 30 dniach od daty kiedy się go otrzymało jeśli się go nie wprowadziło do antywirusa. Nawet jakby zadziałał to jest formalnie nieważny i ma się nielegalnego antywirusa.
Sprawdziłeś to, czy tylko przypuszczasz?
Angels
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przecież jest jasno i wyraźnie napisane w regulaminie.angels83 pisze:Skąd masz takie informacje?
a) Zainstalować antywirusa w ciągu 30 dni od dnia aktywacji karty sim (czy cokolwiek jest w tym nie zrozumiałego??)
b) Wpisać kod aktywacyjny w ciągu 30 dni od daty instalacji trzeba wpisać kod inaczej licencja przepadnie.
Czyli maksymalnie teoretycznie mamy 60 dni od daty aktywacji karty sim na wpisanie kodu. Bo 30 dnia możemy zainstalować antywirusa i pobrać kod aktywacyjny wysyłając sms, potem jest jeszcze 30 dni.
Jeśli w tym czasie się nie wyrobimy to nawet jeśli program przyjmie licencje, względem prawa będzie ona nielegalna.