Ile kosztuje laptop za złotówkę?

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sus
Specjalista bezprzewodowy-junior

Ile kosztuje laptop za złotówkę?

Post autor: sus »

ciekawy i oczywisty artykul
dobre piwo jest jak halny,wzmaga poped seksualny !!!

http://www.speedtest.pl/test/88760251
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Ile kosztuje laptop za złotówkę?

Post autor: YaHooo »

Dokładnie, oczywisty. Jednak z doświadczenia wiem, że nie wszyscy sobie z tego zdają sprawę. I właśnie na takich osobach operator zarabia. Ja osobiście wolę kupić na wolnym rynku laptopa i oddzielnie dostęp do internetu niż wszystko u operatora.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
MAREKMAREK

Post autor: MAREKMAREK »

Chociaż ja biorąc netbooka w iplus nie mam poczucia że dałem się wrobić. W abonamencie za 110 zł zapłaciłem za niego 1 zł, mając przy tym 20 GB limitu. W cenniku widnieje też oferta iplusa za 110 zł (oczywiście 20 GB limitu) z wyborem modemów za 1 zł, tak więc mając do wyboru netbooka czy modem za 1 zł, wziąłem oczywiście netbooka. :D
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

MAREKMAREK pisze:W cenniku widnieje też oferta iplusa za 110 zł (oczywiście 20 GB limitu)
Ale istnieje też pozycja iplus 110-25% (bez modemu) przez 2 lata umowy daje to oszczędność 660 no minus jakieś 200zł na modem=440 + możliwość rozwiązania umowy po roku.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
MAREKMAREK

Post autor: MAREKMAREK »

Ale istnieje też pozycja iplus 110-25% (bez modemu) przez 2 lata umowy daje to oszczędność 660 no minus jakieś 200zł na modem=440 + możliwość rozwiązania umowy po roku.
No ale wiadomo, że jak taki nowy użytkownik bierze internet, to od razu bierze też modem ( w większości przynajmniej). Szkoda że wycofali już Samsungi NC10, bo wypadały taniej np. w abonamencie za 110 zł, niż netbooki firmy Acer, które są teraz po 199 zł w tym abonamencie.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

MAREKMAREK pisze:Chociaż ja biorąc netbooka w iplus nie mam poczucia że dałem się wrobić.
Oczywiście, nie każda oferta próbuje nabić klienta w butelkę :)
krystianb pisze:Ale istnieje też pozycja iplus 110-25% (bez modemu) przez 2 lata umowy daje to oszczędność 660 no minus jakieś 200zł na modem=440
Tylko generalnie jak się ma modem, to oszczędność będzie większą o te 200zł :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

MAREKMAREK pisze:Szkoda że wycofali już Samsungi NC10, bo wypadały taniej np. w abonamencie za 110 zł, niż netbooki firmy Acer, które są teraz po 199 zł w tym abonamencie
Już nie mówiąc o tym, że były znacznie lepsze.
ODPOWIEDZ