Huawei E220- trochę nietypowy problem.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E220- trochę nietypowy problem.
Witam.
Zamieniłem się z córką na modemy, wziąłem od niej Huawei E220 Orange, a dałem jej E156 G Play.
Wszystko byłoby ok, Huawei E220 chodzi jak trzeba, ładnie ściąga, nie wyłącza się.
Jest jednak jedno ale, - obrazki, zdjęcia, filmy - w przeglądarce wyglądają jakbym miał w komputerze grafikę 32MB, tzn; zdjęcia mają różne kropki, kolory jakby niższą rozdzielczość, litery również nie mają takiej wyrazistości.
Nie mam pojęcia, co to może być, jak miałem poprzedni modem było ok, natomiast córka z tym modemem miała ten sam problem, sprawdzane było na kilku przeglądarkach.
Czy może to zależeć od sieci Orange?, czy jest coś nie tak z modemem?.
Może ktoś miał podobny problem i sobie poradził?.
Proszę o wskazówki, nie chciałbym zepsuć modemu.
Pozdrawiam.
Zamieniłem się z córką na modemy, wziąłem od niej Huawei E220 Orange, a dałem jej E156 G Play.
Wszystko byłoby ok, Huawei E220 chodzi jak trzeba, ładnie ściąga, nie wyłącza się.
Jest jednak jedno ale, - obrazki, zdjęcia, filmy - w przeglądarce wyglądają jakbym miał w komputerze grafikę 32MB, tzn; zdjęcia mają różne kropki, kolory jakby niższą rozdzielczość, litery również nie mają takiej wyrazistości.
Nie mam pojęcia, co to może być, jak miałem poprzedni modem było ok, natomiast córka z tym modemem miała ten sam problem, sprawdzane było na kilku przeglądarkach.
Czy może to zależeć od sieci Orange?, czy jest coś nie tak z modemem?.
Może ktoś miał podobny problem i sobie poradził?.
Proszę o wskazówki, nie chciałbym zepsuć modemu.
Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Huawei E220- trochę nietypowy problem.
Kompresja w Orange. Jeśli internet na kartę to średnio się coś da zrobić. Jak na abonament to można zadzwonić i zlecić wyłączenie kompresji (i użyć wtedy APN apn).
-
Dzięki za informację, jutro tzn; dzisiaj się skontaktuję z Orange, a ponieważ mam internet na abonament mam nadzieję, że mi pomogą.ja.michal pisze:Kompresja w Orange. Jeśli internet na kartę to średnio się coś da zrobić. Jak na abonament to można zadzwonić i zlecić wyłączenie kompresji (i użyć wtedy APN apn).
Pozdrawiam.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Musisz prosić o wyłączenie kompresji. Jeśli nie będzie chciał konsultant to dziękujesz, rozłączasz się i dzwonisz jeszcze raz, żeby odebrał inny. 

-
Już jest wszystko OK.ja.michal pisze:Musisz prosić o wyłączenie kompresji. Jeśli nie będzie chciał konsultant to dziękujesz, rozłączasz się i dzwonisz jeszcze raz, żeby odebrał inny.
Całe szczęście, że nie zacząłem zmieniać oprogramowania w modemie, albo miałem zamiar kupić inny.
Niema to jak fachowa porada.

Dziękuję i Pozdrawiam serdecznie.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja mam tylko małą uwagę. Na naszym forum panuje zasada, że w danym temacie przyznajemy max 1 punkt pomógł dla użytkownika. Dlatego zdjąłem 1 punkt dla ja.michal'a.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
OK. Będę o tym pamiętał, tylko z wrażenia że mam teraz ładną grafikę, podziękowałem za pomoc dwa razy.YaHooo pisze:Ja mam tylko małą uwagę. Na naszym forum panuje zasada, że w danym temacie przyznajemy max 1 punkt pomógł dla użytkownika. Dlatego zdjąłem 1 punkt dla ja.michal'a.
Pozdrawiam.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Wielkie dzięki za pamięćFranio53 pisze:OK. Będę o tym pamiętał, tylko z wrażenia że mam teraz ładną grafikę, podziękowałem za pomoc dwa razy.

Pozdrawiam YaHooo