Od niedawna jestem posiadaczem OFP i modemu Axesstel MV410R.
Niestety połączenie z internetem działa jedynie przez kabel USB na Windowsie XP.
Do dyspozycji mam dwa komputery:
Stacjonarny - Windows XP
Laptop - Windows 7
Na początku próbowałem łączyć się przez kabel ethernet, lecz modem nie łączył się z siecią. Dzwoniłem nawet do Biura Obsługi Klienta Orange, i tam pewna miła Pani z przyjemnym głosem poradziła mi abym spróbował połączyć się przez kabel USB na Windowsie XP. Tak też zrobiłem i internet działa.
Modem Axesstel MV410R podobno pozwala podłączyć kilka komputerów do sieci poprzez porty ethernet i sieć WiFi. Bardzo chce skorzystać z tej opcji aby mieć internet na komputerze stacjonarnym poprzez kabel USB ( bo kiedy podpinam pod ethernet nie ma internetu) i na Laptopie poprzez WiFi.
Nie wiem czy to moja wina że nie potrafię połączyć się internetem poprzez ethernet lub wifi, czy to wina sprzętu.
Łączyłem się z siecią na komputerze stacjonarnym przez USB. W czasie gdy miałem połączenie z łączyłem się poprzez WiFi do routera jednak na laptopie internetu nie było. Podpinałem tez laptop pod ethernet, ale internetu jak nie było, tak i nie ma

W czym tkwi problem? Dlaczego gdy połączę komputer i modem kablem ethernet nie ma internetu ? Czy w panelu jest jakaś opcja "Połącz" aby połączyć się za pomocą kabla ethernet ? Dlaczego gdy mam dostęp do internetu poprzez USB nie działa sieć poprzez WiFi ?
PS. Gdy chciałem połączyć się poprzez ethernet prawidłowo ustawiałem ten suwak na modemie ( przesuwałem na prawo)