iplus przez 15 minut

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
secam
Stały użytkownik forum

iplus przez 15 minut

Post autor: secam »

Mam taki dziwaczny problem, od 11 maja iplus działa mi tylko przez 15 min. :(
Dokładnie to jest tak że połączenie zrywane jest po (około) 15 minutach, lub wielokrotności
np. 30 minut, niezależnie czy jest transfer, czy połączenie sobie "wisi". Sprawdzone na trzech systemach
(Win7, Vista, Ubuntu) i dwóch modemach E230 i Compass 885. BOK przyjął zgłoszenie, ale od trzech tygodni nic się nie zmieniło. :(
Macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?
secam
Awatar użytkownika
artureal
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: iplus przez 15 minut

Post autor: artureal »

Sprawdź jeszcze w windozie opcję oszczędzania energii na portach USB - powinna być wyłączona. Ale w Ubuntu jest wyłączona by default, więc nie powinno zrywać połączenia. Zakładam, że zasięg masz OK.
edit: jeśli masz trzy systemy działające na jednej płycie głównej, to może być np. walnięty kontroler USB - próbowałeś na innym kompie? I co się dzieje, gdy podłączysz modem pod inne gniazda?
secam
Stały użytkownik forum

Post autor: secam »

Opcję oszczędzania sprawdzałem. Nie napisałem, ale te próby robiłem na trzech różnych
komputerach: laptop (win7, ubuntu), desktop (vista), stary HP serwer z linuxem (tylko tekst).
BTS w odległości ~50m, zasięg 98%-100%. Tylko karta SIM nie zmieniona. :(
secam
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Jest jeszcze możliwość, że to jest wina sieci. Możesz sprawdzić w innej części miasta? Tak abyś był zalogowany z innego BTS'a.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ