Internet komórkowy w laptopie

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
EmmS
Początkujący użytkownik forum

Internet komórkowy w laptopie

Post autor: EmmS »

Mam laptopa, Nokię 6310, której chcę używać jako modemu, kartę SIMDATA i problemy z konfiguracją internetu. Nie wchodzi u mnie w grę inny sposób na połączenie z netem, mieszkam na stancji w Warszawie. Proszę o konkretne podpowiedzi tzn. jak dla osoby trochę zorientowanej, ale nie za mocnej w tym temacie. Jak konfigurować, ewentualne oprogramowanie, kabel (jaki), czy podczerwień??? Chciałabym, żeby połączenie było stabilne. :cry: W salonie Plusa dostałam kartę i dano mi do zrozumienia, że dalej mam sobie radzić sama. Dzięki z góry za odpowiedzi.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Internet komórkowy w laptopie

Post autor: Szadzik »

EmmS pisze:Mam laptopa, Nokię 6310, której chcę używać jako modemu, kartę SIMDATA i problemy z konfiguracją internetu. Nie wchodzi u mnie w grę inny sposób na połączenie z netem, mieszkam na stancji w Warszawie. Proszę o konkretne podpowiedzi tzn. jak dla osoby trochę zorientowanej, ale nie za mocnej w tym temacie. Jak konfigurować, ewentualne oprogramowanie, kabel (jaki), czy podczerwień??? Chciałabym, żeby połączenie było stabilne. :cry: W salonie Plusa dostałam kartę i dano mi do zrozumienia, że dalej mam sobie radzić sama. Dzięki z góry za odpowiedzi.
Użyj informacji zawartych wątku przyklejonym. Tam wszystko jest opisane.
Back to the Future ;)
ŁB
Początkujący użytkownik forum

Re: Internet komórkowy w laptopie

Post autor: ŁB »

Czy Twoj notebook ma port podczerwieni (IRDA) lub Bluetooth?
ODPOWIEDZ