Zapory w sieci. ??!!

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jurekbuczko
Początkujący użytkownik forum

Zapory w sieci. ??!!

Post autor: jurekbuczko »

Czy mógł by mi ktoś dać namiar na dobry Firewal do sieci bezprzewodowej by chronić komputer przed włamaniami???
Najlepiej po polsku.
Jurek B.
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Zapory w sieci. ??!!

Post autor: morion »

a czym się różni firewall do sieci bezprzewodowej od takiego do kablówki? :)
najlepszy firewall po polsku to "odłacz kompa od sieci", poza tym sa jeszcze ZoneAlarm na przykład....
jutro to dzis... tyle że jutro :)
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

zobacz TU
jurekbuczko

Dzięki..dlaczego zapora!!? może pomoże??

Złapałem jakiegoś robala i nie mogę go usunąć, wyskakują mi jakieś strony internetowe a przeglądarka wyłączona. To coś siedzi w trayu i nie daje się zidentyfikować ani usunąć nie jest to wirus bo skanowałem komputer 3 programami antywirusowymi i nic nie znalazły.Programy typu Ad aware i Spyware Doctor też nic nie znalazły. Poradzcie co zrobić z tym fantem. Antywiry to NOD32, Kasperski i Norton bez efektu może to jakiś złośliwy program ale nie mogę go <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font>. HELP..... :oops:
P.S.Może jakiś skan pod DOS ale jaki program??
mam windows 2000XP Profesional....
Jurek B.
Awatar użytkownika
Neldrin
Stały użytkownik forum

Post autor: Neldrin »

Kaspersky nie usunął? Eee... Sam uzywam tego antywira juz kilka lat i mam komputerek lśniący... Zaktualizuj go i zobacz jeszcze raz ;) Ręcznie nic nie radzę robic, bo to pewnie wszystko w system32 jest :P Aha i jak masz 3 antywiry zainstalowane na kompie to nic tylko pogratulować... Mam nadzieje, ze tak nie jest? <lol>
jurekbuczko

Antywira na kompie mam jednego NOD32 a tamtymi skanowałem online z neta..... NOD jest jednym z lepszych i aktualizuje się automatycznie. Myślę że to jest jakiś złośliwy program który on przepuścił, no sam nie wiem...
Jurek B.
Awatar użytkownika
Neldrin
Stały użytkownik forum

Post autor: Neldrin »

Na to wygląda... Wiesz, z tymi skanerami online jest BARDZO różnie... A Kasperskiego zawsze mozesz przez 30 dni wypróbować ;) A potem to tylko nie wpuszczac takich syfów na kompa xD

Pobierz

To link do kasperskiego, z menu aktywacja w trakcie instalacji o ile pamiętam wybierz "wersja 30-dniowa", zrób aktualizacje automatyczną i przeskanuj kompa. Jeżeli bedzie jakiś problem, to pisz.
jurekbuczko pisze:NOD jest jednym z lepszych
Ze co prosze..? Z tych za free to i owszem, niezły... Ale co do reszty to szkoda gadać ;)

PS: Tylko najpierw wywal NOD'a!!!

Pozdro!
ODPOWIEDZ