Zapory w sieci. ??!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zapory w sieci. ??!!
Czy mógł by mi ktoś dać namiar na dobry Firewal do sieci bezprzewodowej by chronić komputer przed włamaniami???
Najlepiej po polsku.
Najlepiej po polsku.
Jurek B.
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Zapory w sieci. ??!!
a czym się różni firewall do sieci bezprzewodowej od takiego do kablówki? 
najlepszy firewall po polsku to "odłacz kompa od sieci", poza tym sa jeszcze ZoneAlarm na przykład....

najlepszy firewall po polsku to "odłacz kompa od sieci", poza tym sa jeszcze ZoneAlarm na przykład....
jutro to dzis... tyle że jutro 

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
zobacz TU
-
Dzięki..dlaczego zapora!!? może pomoże??
Złapałem jakiegoś robala i nie mogę go usunąć, wyskakują mi jakieś strony internetowe a przeglądarka wyłączona. To coś siedzi w trayu i nie daje się zidentyfikować ani usunąć nie jest to wirus bo skanowałem komputer 3 programami antywirusowymi i nic nie znalazły.Programy typu Ad aware i Spyware Doctor też nic nie znalazły. Poradzcie co zrobić z tym fantem. Antywiry to NOD32, Kasperski i Norton bez efektu może to jakiś złośliwy program ale nie mogę go <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font>. HELP..... 
P.S.Może jakiś skan pod DOS ale jaki program??
mam windows 2000XP Profesional....

P.S.Może jakiś skan pod DOS ale jaki program??
mam windows 2000XP Profesional....
Jurek B.
- Neldrin
- Stały użytkownik forum
Kaspersky nie usunął? Eee... Sam uzywam tego antywira juz kilka lat i mam komputerek lśniący... Zaktualizuj go i zobacz jeszcze raz
Ręcznie nic nie radzę robic, bo to pewnie wszystko w system32 jest
Aha i jak masz 3 antywiry zainstalowane na kompie to nic tylko pogratulować... Mam nadzieje, ze tak nie jest? <lol>

-
Antywira na kompie mam jednego NOD32 a tamtymi skanowałem online z neta..... NOD jest jednym z lepszych i aktualizuje się automatycznie. Myślę że to jest jakiś złośliwy program który on przepuścił, no sam nie wiem...
Jurek B.
- Neldrin
- Stały użytkownik forum
Na to wygląda... Wiesz, z tymi skanerami online jest BARDZO różnie... A Kasperskiego zawsze mozesz przez 30 dni wypróbować
A potem to tylko nie wpuszczac takich syfów na kompa xD
Pobierz
To link do kasperskiego, z menu aktywacja w trakcie instalacji o ile pamiętam wybierz "wersja 30-dniowa", zrób aktualizacje automatyczną i przeskanuj kompa. Jeżeli bedzie jakiś problem, to pisz.

PS: Tylko najpierw wywal NOD'a!!!
Pozdro!

Pobierz
To link do kasperskiego, z menu aktywacja w trakcie instalacji o ile pamiętam wybierz "wersja 30-dniowa", zrób aktualizacje automatyczną i przeskanuj kompa. Jeżeli bedzie jakiś problem, to pisz.
Ze co prosze..? Z tych za free to i owszem, niezły... Ale co do reszty to szkoda gadaćjurekbuczko pisze:NOD jest jednym z lepszych

PS: Tylko najpierw wywal NOD'a!!!
Pozdro!