Albo wersja Light, która udostępnia tylko protokół www i z tego co mi wiadomo jest nieograniczona czasowo. Jednak ftp już na tym nie pójdzie.ja.michal pisze:JoikuSpot może być. Testowo 2 dni z tego co wiem. Pełna wersja płatna 9€.
Nokia e52 vs. modem USB/Express Card
Moderator: Moderatorzy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Nokia e52 vs. modem USB/Express Card
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Aż mam ochote poprzeklinac... Niech to ktos zweryfikuje wedle mojej wiedzy bateria lepiej jak jest utrzymywana pod napięciem niż ładowana i rozładowywana... posiadam 6230i od5 lat z czego 3lata w samochodzie w zestawie(czyli ładowana od jakichś 95% do 100%) i mam do tej pory oryginalna baterie...Mociumpel pisze:<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ladowanie i rozładowywanie tego typu bateria= szybsza śmierć,te baterie lubią być w wyższym stanie naładowania,szkodliwe jest częste doładowywanie ale np od 20% niż ciągle podpięcie pod ładowarkę bo wtedy prąd ładowania jest znikomy i mało szkodliwy (dla tego np:laptop laduje od 90% stanu bateria długo nawet dłużej niż cykl do 90% od zera)Jest tam elektroniczny moduł za to odpowiedzialny...
mam tez E52 i E51 ktora pracuje od 2lat jako modem pod ladowarka jak odepnę działa jak nowa.... i konkluzja wymuszenie nie ladowania w E52 w trakcie podłączenia do komputera skutkuje szybszym zużyciem bateri.
To nie laptop gdzie masz wiele ogniw ktore od czasu do czasu musza byc rozladowane, gdy to robiszi kontroluje to elektronika celem wyrównania napiec miedzy ogniwami,w telefonie masz jedno.
Az zedytuje... chyba logiczne jest ,ze gdy używamy telefonu jako modemu,prąd pobierany z bateri jest bardzo duży,podłączona ładowarka neutralizuje częściowo ten skutek,bateria w telefonie nie jest obciążona tak bardzo bo steruje nią elektronika...
Ostatnio zmieniony 2010-06-22, 23:30 przez atento, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
I protokoły komunikatorów nie idą.YaHooo pisze:Jednak ftp już na tym nie pójdzie.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A to lipa w takim razie, chyba, że ktoś chce tylko www.ja.michal pisze:I protokoły komunikatorów nie idą.
Pozdrawiam YaHooo 

- cortesolo
- Stały użytkownik forum
chyba porty...I protokoły komunikatorów nie idą.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Protokoły chyba bo porty zmieniałem w Tlenie i kiszka była. Skype też mi nie działał, a on przełazi z zasady przez wszystko.
- cortesolo
- Stały użytkownik forum
Joikuspot w darmowej wersji puszcza tylko port 80 czyli strony www. Warto wiec zwrocic uwage ze nie beda dzialac nie tylko komunikatory, ale takze uslugi mailowe, ftp czy streaming wideo.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Te przez WWW będą działaćcortesolo pisze:ale takze uslugi mailowe