Włochy - internet prepaid oferty

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Marcin1108
Użytkownik forum

Re: Włochy - internet prepaid oferty

Post autor: Marcin1108 »

piotrekbb pisze:Nie będzie jakiegoś problemu z tym wydrukiem? Śmigam we Włoszech z free Wi-Fi w hotelu ale karta by się przydała. :ok:

Tylko abym nie wylądował u karabinerów lub gwardii finansowej z powodu tego świstka :rotfl:
Spróbuj bez tego z samym paszportem, słyszałem osoby, którym się to udało. ;)

Oni biorą twój NIP(ten włoski) i paszport, skanują, a ty podpisujesz umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych.

Ale jak nie znasz języka to nie kombinuj, dla bezpieczeństwa.

[ Dodano: 2010-01-22, 00:39 ]
Jednak na zagranicznej stronie poświęconej ofertom prepaid http://www.prepaidgsm.net/,a dokładniej na ich forum piszą, że ten sposób z Codice Fiscale, jednak działa.

Ale żeby nie było, ja do niczego nie namawiam. :]
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji odnośnie cen starterów, oraz czy cała wartość startera jest do wykorzystania na usługi, czy też część tej kwoty jakoś "wyparowuje" z konta.
Krzysztof
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Marcin1108 pisze:Jednak na zagranicznej stronie poświęconej ofertom prepaid http://www.prepaidgsm.net/,a dokładniej na ich forum piszą, że ten sposób z Codice Fiscale, jednak działa.
Jestem w tej chwili w Livigno i potwierdzam, że ten sposób działa.
Codice Fiscale nie jest jednak największym problemem przy próbie zakupienia i aktywowania prepaida, gdyż jak wywnioskowałem z rozmów ze sprzedawcami, oni sami we własnym zakresie również ten dokument załatwiają dla klientów, którzy go nie posiadają.
Większy problem jest wyborem właściwego operatora, następnie odpowiedniej oferty, a największy z aktywowaniem karty.
W miejscu mojego zamieszkania najmocniejszy sygnał miał operator "3-Italia", jednak okazało się, że w Livigno ani jeden ze sprzedawców nie prowadzi sprzedaży kart tego operatora!
Następny pod względem mocy sygnału był TIM, ale okazało się, że ten operator za sam numer bierze 10 EUR, czyli najtańsza opcja kosztowałaby minimum 30 EUR.
Chciałem mieć internet, ale nie za wszelką cenę, więc w tej sytuacji zdecydowałem się na taryfę "Mega1500" u operatora WIND.
Pakiet miał kosztować 8 EUR, a aktywacja karty 5 EUR i miała trwać 5 h, ale jej się nie doczekałem. Następnego dnia gdy poszedłem do sklepu z reklamacją, okazało się, że od 1 marca operator zlikwidował taryfę "Mega 1500" i dlatego mojej karty nie aktywowano.
Zdecydowałem się więc na taryfę "Mega ore": pakiet 9 EUR + aktywacja 5 EUR.
Kartę faktycznie mi aktywowano już po kilku godzinach, ale w taryfie głosowej, z transferem 0,25 EUR/MB (w sklepie spotkalem Słowaka, który się nie zorientował i przez krótką chwilę połączenia internetowego stracił wszystkie środki z konta).
Zeby było ciekawiej, na aktywację taryfy "Mega ore" operator zarezerwował sobie 48 h, co dla mnie oznaczało, że będę miał aktywny mobilny internet dopiero na kilka lub kilkanaście godzin przed wyjazdem z Włoch. Do tego różne systemowe komunikaty, oczywiście tylko w języku włoskim (podobnie jak oryginalna strona operatora), oraz księżycowy system rozliczania stanu konta.
Na szczęście zamówioną taryfę włączono mi wcześniej niż to pierwotnie zapowiadano, ale i tak bardzo negatywne wrażenia pozostały.

[ Dodano: 2010-03-04, 01:25 ]
Pomimo intensywnych prób i poszukiwań, wciąż jeszcze nie wiem, w jaki sposób mogę sprawdzić ilość pozostającego mi do wykorzystania czasu połączeń.
Informacje znalezione w internecie chyba są już nieaktualne.
Krzysztof
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Jak czytam to co tutaj piszesz to ja będę chyba sobie jechał w europie na PlayOnline na kartę z dużą ilością zł na koncie. Drożej, ale za to bez problemów. :]
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

ja.michal pisze:Drożej, ale za to bez problemów. :]
Też jest dostępne pewne zabezpieczenie w postaci limitu finansowego 53MB/265zł.
Ta haniebna stawka jest najlepsza wśród rodzinnych operatorów.

Chociaż nie ukrywam, że do komunikatorów jak znalazł.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

marens pisze:Chociaż nie ukrywam, że do komunikatorów jak znalazł.
Więc mój syn od samego początku, przez cały czas korzystał z Playa i to nie tylko do GG, ale także do surfowania po internecie za pomocą Opery-mini.
Takie schody z aktywację karty są tylko we Włoszech, bo np. zaraz po wjeździe do Austrii aktywowałem sobie starter operatora Yesss! i siedząc w samochodzie na tylnym fotelu, aż do szwajcarskiej granicy surfowałem po internecie, np. śledząc komunikaty o wypadkach oraz korkach na trasie.
Krzysztof
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Chris-Kr pisze:także do surfowania po internecie za pomocą Opery-mini
Muszę rozpracować sposób instalacji nowej Opery Mini na komputerze.
Ostatnio robiłem test, 1.5godz intensywnego surfowania przez telefon potrzebowało ~5MB.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

W Playu jest jedna pułapka, na którą trzeba zwrócić uwagę.
Walczyłem przez cały wieczór, usiłując się połączyć z internetem za pomocą karty Play i wciąż bez skutku. Mogłem się zalogować do każdej z odbieranych sieci, ale przy próbie połączenia z internetem negocjacja była zrywana na etapie autentykacji.
Byłbym skłonny obwiniać o to Playa gdyby nie fakt, że syn przez cały czas bez problemu korzystał z internetu, również korzystając z karty Playa.
W końcu doszliśmy przyczyny problemów: okazało się, że w momencie aktywacji internetowych pakietów (a miałem taki wykupiony), Play automatycznie włącza użytkownikowi blokadę korzystania z obcych sieci. Wyłączyłem tę blokadę i od tego momentu już mogłem swobodnie korzystać z internetu w roamingu.
Krzysztof
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

marens pisze:Też jest dostępne pewne zabezpieczenie w postaci limitu finansowego 53MB/265zł.
Nie wiem czy w prapaidzie też.
marens pisze:Chociaż nie ukrywam, że do komunikatorów jak znalazł.
I do poczty przez telefon. Jeden mail to koło 50KB. Oczywiście bez załączników.
Chris-Kr pisze:W końcu doszliśmy przyczyny problemów: okazało się, że w momencie aktywacji internetowych pakietów (a miałem taki wykupiony), Play automatycznie włącza użytkownikowi blokadę korzystania z obcych sieci.
Jakim cudem? Nie możliwe. Ja mam pakiet Play Online w telefonie i po roamingu normalnie chodzi wszystko.
marens pisze:Muszę rozpracować sposób instalacji nowej Opery Mini na komputerze.
Tak jak pewnie starej.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=100262#100262
Tylko wszystkie programy do odpalenia tego koło 150-200MB. ;)
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Właśnie przy pomocy Googla przetłumaczyłem sobie jeden z otrzymanych SMS-ów:
Mega Ore.L'addebito di 9 Euro č stato effettuato ed il bonus di 50 ore le č stato
accreditato. Puň verificare il suo saldo minuti con *155*1# INVIO
Wynika z niego, że w taryfie MEGA ORE stan minut pozostałych do wykorzystania można sprawdzić wysyłając kod:
*155*1#
Sprawdziłem, działa :)

[ Dodano: 2010-03-04, 19:32 ]
ja.michal pisze:Jakim cudem? Nie możliwe. Ja mam pakiet Play Online w telefonie i po roamingu normalnie chodzi wszystko.
Skleroza nie boli, więc głowy dać nie mogę za to, że sam sobie roamingu nie zablokowałem, ale nie przypominam sobie, abym to kiedykolwiek robił.
Krzysztof
zalef1990
Początkujący użytkownik forum

Post autor: zalef1990 »

Eloszka mieszkam i pracuje w e włoszech 10 km od verony.

Długo kombinowalem jak dostac sie do internetu , biegalem z laptopem po róznych polach ale wkoncu mam .

Kupilem pre paida z sieci wind i wybralem taryfe 100 ore. do tego kluczyk za 60 euro

Internet dziala jak mu odbije... nie raz łącze sie przez 2g a nie raz przez 3g (Hsdpa) czasami wieczorami i pozno nocy internet dziala az miło..dowloading nawet do 150 kb na torrentach xD

pozdrawiam :)
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Okazuje się, że w miejsce zlikwidowanej taryfy "Mega1500" WIND wprowadził nową taryfę, o nazwie "Wind Easy Internet".
Jest to taryfa czasowa, w której godzina połączenia kosztuje 50 eurocentów, z taryfikacją co 15 minut.
Jest to oferta ograniczona czasowo, taryfę można aktywować tylko do 9 maja 2010 i zachowuje ona ważność do końca roku.
Taryfa wyklucza się z innymi taryfami internetowymi, jak np. wszystkie taryfy "Mega".
Taryfę aktywuje się przez wysłanie SMS-a o treści EASY SI na numer 4033.
Więcej informacji tutaj: http://www.wind.it/it/internetmobile/scheda493.phtml?sez=Privati
Krzysztof
fakevilg

Post autor: fakevilg »

Witam

Z gory przepraszam ze odgrzebuje temat, ale mam problem z uruchomieniem uslugi we Wloszech ,mianowicie mam karte TIM... i teraz brakuje mi numeru dostepowego zeby sie polaczyc ( jak w zamieszczonym nizej obrazku ..i nie bardzo wiem co mam wpisac ,bo rozumiem ze usera jak i pass zostawiam puste...

Dzieki wielkie za pomoc :)

Pozdrawiam

Mateusz
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Standardowy numer to:
*99#
A gdybyś potrzebował więcej informacji na temat TIM, to tutaj:
http://prepaid-wireless-internet-access ... taly+-+TIM
Krzysztof
danny

WIND we Włoszech - wrażenia z 05 lipca 2010

Post autor: danny »

Witam,
Jak w temacie.
Zimą byłem na narach, a że prowadzę firmę i muszę mieć parę razy dziennie dostęp do netu to korzystałem z Play w telefonie jako modemie. Napłaciłem jak za zboże.
Zmądrzałem po lekturze tego forum, za co wszystkim dziękuję.
Kupiłem modem USB i jestem teraz we Włoszech na wakacjach, pisze ten post korzystając z karty SIM Wind+modem USB.
Ale różowo nie było: w Polsce jeszcze wypełniłem i wydrukowałem Code Fiscale /się okazało, że coś tam błędnie wydrukowane zostało, nie z mojej winy tylko jakoś się źle wygenerowało/ kupiłem kartę WIND w wersji 25 Euro 10 GB transferu za 30 dni.
Sprzedawca zapewniał mnie, że w ciągu 2-3 h od zakupu i aktywacji przez niego tej karty /bo on jakoś tam daje znać do Wind że kupiono taką a taką kartę i że kupiono ją w takiej a takiej opcji Gb/ miałem dostać SMS że usługa działa. Kupiłem w piątek o 17.00. Podobno dzień tygodnia bez znaczenia, aczkolwiek gość w sklepie mówił po angielsku jak ja po lapońsku.
No nic, czekam. O 3 w nocy przychodzi SMS po włosku, coś tam zrozumiałem że uruchomiono usługę. Łapy zatarłem i rano o 9.00 uruchamiam internet /wcześniej od gościa w sklepie dostałem kartkę z ustawieniami APN i nr dostępowego, które w ustawieniach modemu trzeba samodzielnie zmienić/ i pupa - błąd 619 wyskakuje. Na kartce od gościa widzę, że taki błąd wyskakuje jak na koncie jest 0 euro.
No to walę do gościa do sklepu /celowo kupiłem w sklepie blisko hotelu, żeby w razie kłopotów mieć blisko/. Gość dzwoni na BOK do WIND, tam babka mówi mu tak: ten sms był dlatego, że karta została zarejestrowana, ale usługa dalej jest nieaktywna, bo kasa od gościa nie dotarła jeszcze do WIND i trzeba dalej czekać. Ale że użyłem modemu, który próbował dobić się do netu, to jakieś kilobajty zużyłem, za co mi automatycznie odliczono należność. I jak na początku zapłaciłem 25 euro z czego zdaje się 5 na kartę SIM a 20 za usługę, to za usługę zostało nie 20 a np. 19.50 bo na tę pare kilo transferu kasa poszła i już pełnego 20 euro nie ma. Rada - dopłacić na konto tej karty SIM parę euro, żeby na wszelki wypadek mieć więcej niż 20 euro. Pytam ile można najmniej zapłacić - gość na to że 5 euro, ale on proponuje 10 euro, bo nie wiadomo ile i po jakiej stawce te moje dobijania się do netu policzyli. No nic, dopłaciłem 10 euro i dalej czekam na SMS. Całą sobotę nic, niedziela rano nic, minęła 10.00 gość sklep otworzył, lecę do niego zrobić mu jesień średniowiecza i pokazać, co nasi Niemcom pod Grunwaldem. Gość na klęczkach przeprasza i dzwoni do WIND a tam na BOK z mordą, że usługa już działa i dlaczego im tyłek zawracamy. No to ja do domu, modem do lapa, connect i bingo - działa. Ale SMS dalej nie przyszedł stąd bałem się, że korzystam po prostu z nadpłaconego 10 Euro. Ale w niedzielę w nocy przyszedł do mnie SMS że gratulują i że mają kasę i w ogóle jest wszystko OK.
No i rzeczywiście działa, z tym że 750 kilobitów w downloadzie mam, upload koło 200 kilobitów. A modem HSPA pokazuje...Podejrzewam taktykę, taką jak Play w Polsce stosuje - mianowicie sztuczne ograniczanie przepustowości żeby sobie łącza nie zapchać.
Na ale tak na koniec - mam mobilny internet z Wind za 25+10 euro z limitem 10 Gb za 30 dni. W stosunku do tego co przez 30 dni w roomingu bym zapłacił, to niebo a ziemia.
No ale ja przyjechałem na 30 dni, ale jak ktoś na narty jedzie na 5-7 dni to już lipa.
Pzdr,
Daniel
Ostatnio zmieniony 2010-07-06, 16:24 przez danny, łącznie zmieniany 2 razy.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

To, co opisałeś, jest w zasadzie standardem w sieci Wind, a inni potracili w ten sposób jeszcze większe pieniądze.
Ja te problemy znałem z lektury, więc kasy nie straciłem bo transmisji nie rozpocząłem, dopóki nie miałem pewności, że odpowiednią taryfę mi włączono, ale trwało to dwa dni, w sklepie byłem chyba ze 4 razy, i przy okazji byłem tam świadkiem, gdy jakiś Słowak stracił 50 EUR w ten sam sposób jak Ty!
Zresztą najlepiej sam przeczytaj sobie te komentarze:
http://prepaid-wireless-internet-access ... oor+system
Zwłaszcza zwracam uwagę na opisany tam sposób ustalania przez WIND okresu rozliczeniowego, bo tutaj też można utopić kasę!
Krzysztof
Maciek1972

Zapytanie ...

Post autor: Maciek1972 »

Witam !
Chciałbym się dowiedzieć w związku z wyjazdem do Rzymu czy mogę korzystać z klienta iPlus Menager kupując jakiś prepaid czy to z TIM czy z Wind ? Jeżeli nie to czy muszę mieć zainstalowany jakiegoś innego menadźera połączeń ?
Dzięki za informacje
pozdrawiam Maciek
Maciek K
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Maciek1972 pisze:czy mogę korzystać z klienta iPlus Menager kupując jakiś prepaid czy to z TIM czy z Wind
Nie .
Maciek1972 pisze:Jeżeli nie to czy muszę mieć zainstalowany jakiegoś innego menadźera połączeń ?
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: greenfrog »

Jaco pisze:[..]
Nie .
A czemuż to mistrzu nie :?:

[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-07-26, 09:41 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-07-26, 08:41 przez greenfrog, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco

greenfrog pisze:A czemuż to mistrzu nie :?:
Jest pamięciożerny i dedykowany głównie do iPlusa. Lepiej zastosować bardzo prostą w użyciu małą aplikację jak <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Ja dodam, że TNI jest idealny do roamingu, gdyż jako chyba jedyny program zapisuje dla poszczególnych kart SIM profile zawierające: kod PIN, APN, login, password, wybierany numer, limity transferu oraz wykonany transfer, terminy ważności tych limitów, kody USSD do obsługi poszczególnych kart i jeszcze pewnie parę innych rzeczy.
Wkładając do modemu kartę SIM z której już korzystaliśmy, nic nie musimy ustawiać, zmieniać żadnych ustawień; program po zidentyfikowaniu karty to wszystko robi automatycznie.
Krzysztof
Awatar użytkownika
Jaco

Chris-Kr pisze:Ja dodam, że TNI jest idealny do roamingu, gdyż jako chyba jedyny program zapisuje dla poszczególnych kart SIM profile zawierające: kod PIN, APN, login, password, wybierany numer, limity transferu oraz wykonany transfer, terminy ważności tych limitów, kody USSD do obsługi poszczególnych kart i jeszcze pewnie parę innych rzeczy.
Wkładając do modemu kartę SIM z której już korzystaliśmy, nic nie musimy ustawiać, zmieniać żadnych ustawień; program po zidentyfikowaniu karty to wszystko robi automatycznie.
To chyba najlepsza recenzja aby użyć TNI a nie iPlus menagera który nie posiada takich funkcji.
baca01
Użytkownik forum

Post autor: baca01 »

Witam!

Poczytalem sobie caly temat i jestem juz prawie przygotowany :)
Niebawem wyjezdzam do Italii na 2 tygodnie. Zalatwilem sobie karte prepaid TIMa.
Juz prawie wszystko skonfigurowane w TNI- wystarczy CONNECT i internet powinien hulac ;)

Jest tylko jedno ale. Chcialbym doladowac karte TIM bedac jeszcze w Polsce. Na stronie TIM-a, po zarejestrowaniu sie mamy dostep do swojego konta, mozna tez ladowac konto uzywajac PayPal-a lub karty kredytowej. I tu mam problem nie do przeskoczenia.

Nie moge dokonac takiej platnosci, zarowno PayPal-em jak i kredytowka.
PayPal-a odrzuca (error 405)- jest dobrze do zalogowania, potem potwiedzenie operacji na stronie TIM i klops, error!

Po transakcji z uzyciem karty kredytowej system rowniez informuje ze wystapil blad (error 406) ale na koncie taka transakcja widnieje jako zablokowana, uszczuplajac mi konto na czas cofniecia blokady!!

Oczywistym jest, ze na koncie TIM-a nie przybylo zadnych euro. Po prostu typowe wloskie kanciarstwo!

Czy ktos z forumowiczow ma jakis patent lub wie czemu nie idzie dokonac transakcji na oba sposoby ? Wolalbym doladowac w PL i od razu aktywowac internet aby miec swiety spokoj, po tym co przeczytalem, ze internet aktywuje sie iles tam godzin lub dni. Ja go potrzeuje od razu a nie pod koniec wakacji! :)
Dalama

Post autor: Dalama »

Witam, chciałbym tylko skorygować aktualne dane odnośnie aktywacji i sprawdzania stanu konta w TIM we Włoszech, a konkretnie pakietu 100 godzin z którego aktualnie korzystam.

Sposób aktywacji: Wysyłamy sms-a o treści "PRO INTERNET100" na numer 40916(sms darmowy).
Sprawdzenie stanu konta: Wysyłamy sms-a o treści "SALDO INTERNET100" na numer 40916(sms darmowy).

Nie wiem jak z pozostałymi pakietami ale na tej stronie powinny być informacje: TIM INTERNET

[ Dodano: 2010-10-29, 13:55 ]
Do baca01

Tez miałem z tym problem i też mi uszczupliło konto ale po paru dniach się wyzerowało. Nie próbowałem już później płacić ani przez PayPal ani kredytową i pozostałem przy opcji płacenie na stacji paliw lub w jakimś innym punkcie gdzie obsługują TIM. Wystarczy tylko wtedy podać numer karty SIM i ile kasy chce się wpłacić w zależności od posiadanego pakietu.
baca01
Użytkownik forum

Post autor: baca01 »

Faktycznie najlepiej doladowac na stacji. Na wiekszosci Agip-ow istnieje taki punkt gdzie mozna doladowac. Kiedys wplacajac 25 euro zabierano 5 euro na podatek (?). Teraz doladowalem i tyle samo kasy otrzymalem na koncie. Jezeli posiadasz karte TIMa mozesz miec dostep do strony www za pomoca ktorej widzisz oferty skierowane do Ciebie. Na mojej (pozyczonej) karcie byla oferta 100 godzin na miesiac za 19 euro. Skorzystalem z niej, aktywujac usluge z pozoimu www ;)
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

baca01 pisze:Kiedys wplacajac 25 euro zabierano 5 euro na podatek (?)
Te 5 EUR to nie podatek, lecz opłata za aktywację karty, płatna jednorazowo.
Krzysztof
norbic

sugestia malego sprostowania do 1 strony tematu i cos jeszcz

Post autor: norbic »

sugerowalbym nastepujaca zmiane:
obcokrajowiec do zakupienia karty sim we wloszech niepotrzebuje codice fiscale, wystarczy sam paszport, jednak niekiedy spotykalem sie z sytuacja ze pracownik sklepu o tym niewiedzial, w takowej sytuacji nalezy go przekonac aby zadzwonil do zwierzchnikow i po klopocie :)

dodatkowa informaja to ze siec TIM w swojej ofercie ma usluge miesieczna internetu za 25€ ktora obejmuje internet bez ograniczen ale z wylaczeniem godzin od 9 do 17 od poniedzialku do piatku, za te godziny jelsi ktos uzywa placi sie dodatkowo, warunkiem uruchomienia uslygi jest posiadanie aktywnej karty z kontem na + i udanie sie do punktu TIM zakupujac specjalnie ta usluge ktora jest uruchamiana niemal natychmiast
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Re: sugestia malego sprostowania do 1 strony tematu i cos je

norbic pisze:sugerowalbym nastepujaca zmiane:
obcokrajowiec do zakupienia karty sim we wloszech niepotrzebuje codice fiscale, wystarczy sam paszport,
Paszport jest chyba po to właśnie potrzebny, żeby sprzedawca mógł wyrobić klientowi codice fiskale.
W zeszłym roku panienka w sklepie już się brała za wklepywanie moich danych do komputera i gdy jej powiedziałem, że już mam codice fiskale, to prawie podskoczyła z radości.
Krzysztof
crash
Stały użytkownik forum

Post autor: crash »

norbic pisze:sugerowalbym nastepujaca zmiane:
obcokrajowiec do zakupienia karty sim we wloszech niepotrzebuje codice fiscale, wystarczy sam paszport, jednak niekiedy spotykalem sie z sytuacja ze pracownik sklepu o tym niewiedzial, w takowej sytuacji nalezy go przekonac aby zadzwonil do zwierzchnikow i po klopocie :)

dodatkowa informaja to ze siec TIM w swojej ofercie ma usluge miesieczna internetu za 25€ ktora obejmuje internet bez ograniczen ale z wylaczeniem godzin od 9 do 17 od poniedzialku do piatku, za te godziny jelsi ktos uzywa placi sie dodatkowo, warunkiem uruchomienia uslygi jest posiadanie aktywnej karty z kontem na + i udanie sie do punktu TIM zakupujac specjalnie ta usluge ktora jest uruchamiana niemal natychmiast

A czy podpisuję się jakiś abonament na jakiś okres? czy to po prostu miesięczna promocja i po miesiącu znowu trzeba zawitać w salonie z 25 euro?
i czy tą siec wykryje sierra wireless 889 tzn ustawienia . Tim to T-mobile?

a jak w godzinach od 9 do 17? tylko płatne czy mam jakieś np 100h free? czyli za darmo jest od 18 albo weekend
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

norbic pisze:dodatkowa informaja to ze siec TIM w swojej ofercie ma usluge miesieczna internetu za 25€ ktora obejmuje internet bez ograniczen ale z wylaczeniem godzin od 9 do 17 od poniedzialku do piatku, za te godziny jelsi ktos uzywa placi sie dodatkowo,
Odnoszę wrażenie, że ta informacja jest już chyba nieaktualna (kiedyś faktycznie była taka taryfa).
Tutaj jest strona z ofertą mobilnego internetu operatora TIM: http://www.tim.it/consumer/c56088/i56299/livello2standard.do .
O ile jestem w stanie domyślić się jej treści, to w prepaidzie mamy 3 opcje taryfowe:

- Internet Senza Limiti (bez granic): pakiet 10 GB na 30 dni, w cenie 24 EUR + jednorazowa aktywacja 5 EUR,
- Internet 100: pakiet 100 godzin połączenia do internetu ważny 30 dni, w cenie 19 EUR + jednorazowa aktywacja 5 EUR,
- Internet 50: pakiet 50 godzin połączenia do internetu ważny 30 dni, w cenie 9 EUR + jednorazowa aktywacja 5 EUR.

Ja ze swojej strony mam pytanie do kogoś, kto to przerabiał w praktyce:
Ile obecnie kosztuje starter TIM, oraz ile z tego kasy jest do wykorzystania?
Wiem, że rok temu starter kosztował 30 EUR, ale teraz na stronie operatora widzę jakieś ceny począwszy od 10 EUR, tylko nie jestem pewien, czy te startery na pewno będą użyteczne do naszych celów.
Temat mnie interesuje, bo karta WIND, którą kupiłem w zeszłym roku na początku marca właśnie utraciła ważność i już nie loguje się do sieci, więc będę musiał postarać się o nową, a tym razem chyba będzie to TIM.

[ Dodano: 2011-03-12, 00:18 ]
Jeszcze jedna bardzo ważna informacja!
Po włączeniu tej opcji, następne pakiety są uruchamiane co 30 dni samoczynnie i kasa z konta jest również samoczynnie pobierana, aż do wyłączenia tej opcji lub wyczyszczenia konta.
Krzysztof
ODPOWIEDZ