Gry

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crocon
Początkujący użytkownik forum

Gry

Post autor: crocon »

Czy ktos z was <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> grac w Tibie na Necie w Orange?? Czy macie lagi??
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Gry

Post autor: Artur_prezes »

Ja nie grałem jeszcze przez neta komórkowego tylko radiowego, ale teraz jak założyłem toteż mam pytanie do userów czy ktoś grał w call of duty w sieci :?: :?:
CLEARW'RE
Broadband
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Było już o tym milion razy pisane. Lagi są i będą. Pingi są duże i nie da się tego obejść. Jak macie UMTS to może w coś mniej wymagającego da radę pograć, ale poniżej UMTS to zapomnijcie.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
etranger

Post autor: etranger »

Tibia na EDGE poprzez BC smiga znakomicie.
Regards - etranger®
Awatar użytkownika
Neldrin
Stały użytkownik forum

Post autor: Neldrin »

Omg, Tibia... Wiecie jak to uzależnia? Bez urazy, ale w tą grę żeby grac to trzeba mieć niezłe... Dobra, nie będę kończył bo bana dostane za obrażanie ^^" Nieważne...

Tak, żeby nie zaśmiecać: Call of Duty grałem na sieci mając radiówke 256kbps (pingi były kosmiczne - nie wiadomo czemu) lagi czasem były - to zależy od tego jak daleko był serwer na którym grałeś. Na polskich serwerach lagów praktycznie nie było... Ale za to na zagranicznych nawet na linuxie nie dało się grać nic a nic... Wydaje mi się, ze ta radiówka to dobre porównanie dla EDGE?
Awatar użytkownika
etranger

Post autor: etranger »

Osobiscie wole rozgrywki typu BF, MG, KF itp.
EDGE a EDGE to juz jest roznica, a co dopiero porownywac EDGE do radiowki.
Internet komorkowy kieruje sie wlasnymi i specyficznymi prawami, nie jest mozliwym porownanie go do niczego innego poza nim samym, bo tylko to da jako tako wiarygodny wynik chociaz i to do konca nie da nam...
No chyba ze mowa o testach laboratoryjnych ;)
Regards - etranger®
Awatar użytkownika
Neldrin
Stały użytkownik forum

Post autor: Neldrin »

No dobra, to troche zboczyłem z kursu porównując EDGE do radiówki w takim razie xD

Pozdro!
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Post autor: Varmack »

etranger pisze:Tibia na EDGE poprzez BC smiga znakomicie.
To zagraj sobie na neostradzie a potem wróć na Edge, i zobaczysz ze na Edge nie da się grać :PP

Sam tak mam. Kiedyś namiętnie grywałem w Tibię na moim Gprsiku, i po 2 miechach grania człowiek się przyzwyczaja... A potem u kumpla z neo sie zobaczy i nie mozna do siebie dojsć przez 3 dni :PP
Neldrin pisze: Omg, Tibia... Wiecie jak to uzależnia? Bez urazy, ale w tą grę żeby grac to trzeba mieć niezłe... Dobra, nie będę kończył bo bana dostane za obrażanie ^^" Nieważne...
Nie bardziej niż czatowanie, serfowanie, czyt po prostu <font color="#FF00FF"><b>»»korzystanie««</b></font> z internetu. Co do trzba mieć... tak trzeba mieć niezłe... łącze ;] Tak jak w kazdej grze online :P Problem w tym ze my w tibii dopiero po około 2 sek (biorąc pod uwagę niemieckie serwy, nie wspominajac o amerykańskich xD) widzimy to co się dzieje. I wyobraź sobie ze jakos tak po tych 2 latach doszedleś na ten 100 lvl i chcesz isć zabić demona... widzisz go na końcu ekranu, a on w tym momęcie jest juz koło ciebie, chcesz uciec ale już nie zyjesz i za 2 sek dopiero dostaniesz o tym info :PP Tu nawet bot nie nadąża Uhać (leczyć) wiem coś o tym :P Jesli chcesz sobie pograć w Tibię idz na ots szwedzki (paradoks ale opóźnienia mniejsze niz na polskich otsach, i niemieckich serwach orginalnych tzn. Global) Internet EDGE/GPRS nie nadaje się do gerania w gry online.

Mam nadziję ze wyczerpałem temat Tibii :PP
Pozdro ;]

(BTW mialem knighta 48 lvl ;] ale to tak nie chwaląc się :P)
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
ODPOWIEDZ