wl600g wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
wl600g wifi
Witam,
Posiadam router jak w temacie internet w netii 20 Mbit/sec. Po kablu wszystko jest ok - transfery sa takie jak gwarantuje provider. Inaczej jest po wifi - max osiagam 10 - 12 Mbit/sec - komp stoi jakies 2 m od routera. W ruterze wgrany soft 3.0.0.8 A, transmisja ustwiona na 54. Jakies sugestie?
Pozdrawiam, R.
Posiadam router jak w temacie internet w netii 20 Mbit/sec. Po kablu wszystko jest ok - transfery sa takie jak gwarantuje provider. Inaczej jest po wifi - max osiagam 10 - 12 Mbit/sec - komp stoi jakies 2 m od routera. W ruterze wgrany soft 3.0.0.8 A, transmisja ustwiona na 54. Jakies sugestie?
Pozdrawiam, R.
-
- Stały użytkownik forum
Zobacz tak
Weź lapka i i odsuń się na 4 metry ja mam podobnie jak mam go blisko.
Jak podstawisz go pod sam router powinieneś mieć jeszcze mniej zbyt mocny sygnał daje duże zakłócenia.
U mnie transfer się zwiększa jak się na 3,5m odsuwam.
Mało prawdopodobne masz jakąś blokadę na router.
Jak podstawisz go pod sam router powinieneś mieć jeszcze mniej zbyt mocny sygnał daje duże zakłócenia.
U mnie transfer się zwiększa jak się na 3,5m odsuwam.
Mało prawdopodobne masz jakąś blokadę na router.
-
Re: wl600g wifi
To juz sprawdzalem - niestety nie pomaga - albo tylko troche - transfer zwieksza sie do 11-12 Mbit/sec
. Co ciekawe upload jest zawsze taki jaki byc powinien, bez wzgledu na odleglosc, ok. 1 Mbita/sec

-
- Stały użytkownik forum
to taki test
Zobacz jak po sieci wewnętrznej Ci leci jak nie wiesz jak to pisz.
-
W tej chwili mam tylko iphona- wiec tym nie sprawdze ( chyba) - w poniedzialek sprobuje na lapku.
-
- Stały użytkownik forum
czy to jest ten
Masz poczytaj sobie o tym telefonie i standardach przesyłania danych.
http://translate.google.pl/translate?hl ... l%26sa%3DX
A co do sprawdzenia realnego przesyłu polecam zrobić sieć domową albo zrobić serwer FTP
bardziej polecam bo jest pewniejszy i lepiej działa.
http://translate.google.pl/translate?hl ... l%26sa%3DX
A co do sprawdzenia realnego przesyłu polecam zrobić sieć domową albo zrobić serwer FTP
bardziej polecam bo jest pewniejszy i lepiej działa.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ja bym stawiał że to raczej z kartą sieciową w kompie jest coś nie tak, chociaż dla pewności lepiej byłoby sprawdzić również na innym komputerze z inną kartą sieciową. Miałem taką sytuację że gdy podłączałem pod swój router laptop z wbudowaną kartą WiFi to transfer nie przekraczał 12Mb/s podczas gdy desktop z kartą Edimaxa spokojnie osiągał 22Mb/s.komp stoi jakies 2 m od routera. W ruterze wgrany soft 3.0.0.8 A, transmisja ustwiona na 54. Jakies sugestie?
-
Po lanie na iphonie mam jakies 22 - 26 Mbit/sec - czyli chyba niezle jak na standard g. Tak czy inaczej jest to 2 razy wiecej niz transfer z sieci - telefon lezy w tym samym miejscu. Chyba jednak cos w routerze jest skopane.
I jeszcze jedna rzecz: ustawilem WL-5470AP Air Live w trybie Universal Repeater. Sila sygnalu wynosi ok 80% ( odleglosc miedzy urzadzeniami jakies 10 m + strop) - z AP sygnal czyta PS3 - tu uzyskuje identyczne wyniki jak na iphone - tez 10-12 Mbit/s - sadze, ze to jeszce jeden dowod, ze to router ma cos skopane....
I jeszcze jedna rzecz: ustawilem WL-5470AP Air Live w trybie Universal Repeater. Sila sygnalu wynosi ok 80% ( odleglosc miedzy urzadzeniami jakies 10 m + strop) - z AP sygnal czyta PS3 - tu uzyskuje identyczne wyniki jak na iphone - tez 10-12 Mbit/s - sadze, ze to jeszce jeden dowod, ze to router ma cos skopane....
-
- Stały użytkownik forum
Ciekawe
ja używam WL-5460 v2
I powiem tak max co osiągam pomiędzy siecią do odległości 1km to 20Mbit MAX
A średnio jest 13-15 ten typ tak ma widocznie:-)
Nigdy nie zwracałem na to uwagi ale przetestowałem na serwie FTP wewnątrz sieci.
I powiem tak max co osiągam pomiędzy siecią do odległości 1km to 20Mbit MAX
A średnio jest 13-15 ten typ tak ma widocznie:-)
Nigdy nie zwracałem na to uwagi ale przetestowałem na serwie FTP wewnątrz sieci.