Iplus -Win7 64b a problem z torrentami
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Iplus -Win7 64b a problem z torrentami
Witam. Czasem pobieram cos przez uTorrenta. Wcześniej posiadałem WinXp oraz modem iCon 401. Wszystko działało idelanie, stabilne transfery na poziomie 200kb/sek pod HSDP. Zakup nowego kompa z Win7 64b i zaczeły sie problemy - po wielu walkach udało się zaisntalować icona 401.
Wykres transferu na utorrent to oscyloscop. Wolny wzrosc do max 25kb/sek i potem zjazd do 1kb/sek i tak ciągle.
1.Nie wiem gdzie przyczyna. Czy moze wina win7 64 - moze on ma jakis limit połączeń ktory mozna wyłączyć - pod XP był problem i mozna było to prostym programem obejsc
2. Czy to wina moze option 401 i win7 64b???
3. Na TNI łącze sie ostatnio z jakims nadajnikiem ktorego nie widze z btsearch - jest taka możliwość - lokalizcja Kolbuszowa
MOze jakies sugestie
PObieram pliki w nocy - wiec problemu nie ma. A i o dziwo - pobieranie plików z ftp działa stabilnie. Mam obawy czy nie poblokowali w jakis sposob P&P w plusie ew czyzby jakis nowy testowy nadajnik w okolicy????
Wykres transferu na utorrent to oscyloscop. Wolny wzrosc do max 25kb/sek i potem zjazd do 1kb/sek i tak ciągle.
1.Nie wiem gdzie przyczyna. Czy moze wina win7 64 - moze on ma jakis limit połączeń ktory mozna wyłączyć - pod XP był problem i mozna było to prostym programem obejsc
2. Czy to wina moze option 401 i win7 64b???
3. Na TNI łącze sie ostatnio z jakims nadajnikiem ktorego nie widze z btsearch - jest taka możliwość - lokalizcja Kolbuszowa
MOze jakies sugestie
PObieram pliki w nocy - wiec problemu nie ma. A i o dziwo - pobieranie plików z ftp działa stabilnie. Mam obawy czy nie poblokowali w jakis sposob P&P w plusie ew czyzby jakis nowy testowy nadajnik w okolicy????
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Iplus -Win7 64b a problem z torrentami
Torrenty nie gwarantują dobrego transferu. Zawsze tak się dzieje? Z każdego torrenta, o każdej porze?Tomisek pisze:Wykres transferu na utorrent to oscyloscop. Wolny wzrosc do max 25kb/sek i potem zjazd do 1kb/sek i tak ciągle.
Na to pytanie nie znam odpowiedzi.Tomisek pisze:Czy moze wina win7 64 - moze on ma jakis limit połączeń ktory mozna wyłączyć - pod XP był problem i mozna było to prostym programem obejsc
Raczej nie, szczególnie że z ftp się dobre ciągnie.Tomisek pisze:Czy to wina moze option 401 i win7 64b???
Pewnie jakaś testowa stacja, tym sie nie ma co przejmować.Tomisek pisze:Na TNI łącze sie ostatnio z jakims nadajnikiem ktorego nie widze z btsearch - jest taka możliwość - lokalizcja Kolbuszowa
Z mojego doświadczenia wynika, ze nic nie blokują.Tomisek pisze:Mam obawy czy nie poblokowali w jakis sposob P&P w plusie
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Dzieki za odpowiedz. Oczywiście okazało sie że ja sam nagmatwałem. Dziwna sprawa. Juz skazałem na sprzedaż bogu ducha winnego icona 401 z ktorym troszke problemów pod Win7 było. Przywiozłem Sierre 309 i zjawisko podobne. Najdziwniejsze ze na laptopie tez pod win7 64b wszystko działa ok. Co sie okazało.
Mam płyte główną Asusa P7p55 i oprogramowanie do płyty posiada jak w laptowie rozne opcje zasilania- np turbo mode, oszczedzajacy energie ( przez co jest b.cicho_
Zanim to znalazłem jakis czas temu kompik był ustawiony na turbo - w zwyklej pracy niczym sie to nie rozniło ale wentylator na procku i5 niezle dawał - 1400ob/sek.
Po właczeniu opcji oszczedzania energii obroty spadły na 400ob/sek - cisza- i teraz sie zorientowałem ze to jest przyczyna takiej niestabilnej pracy modemu - czy sierry 309 czy icona 401 ale tylko na torrentach
O co chodzi??? Czyzby przez to usb dawało za mało prądu do modemu???( kabel 2m izolowany)
Mam płyte główną Asusa P7p55 i oprogramowanie do płyty posiada jak w laptowie rozne opcje zasilania- np turbo mode, oszczedzajacy energie ( przez co jest b.cicho_
Zanim to znalazłem jakis czas temu kompik był ustawiony na turbo - w zwyklej pracy niczym sie to nie rozniło ale wentylator na procku i5 niezle dawał - 1400ob/sek.
Po właczeniu opcji oszczedzania energii obroty spadły na 400ob/sek - cisza- i teraz sie zorientowałem ze to jest przyczyna takiej niestabilnej pracy modemu - czy sierry 309 czy icona 401 ale tylko na torrentach
O co chodzi??? Czyzby przez to usb dawało za mało prądu do modemu???( kabel 2m izolowany)
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Jest bardzo możliwe, że opcja oszczędzania energii jest globalna i wpływa także na porty USB.Tomisek pisze:O co chodzi??? Czyzby przez to usb dawało za mało prądu do modemu???
Nie masz tam opcji zaawansowanych gdzie można coś zmienić? A może już pod samym systemem operacyjnym da się inaczej ustawić zasilanie USB?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
utorrent i w7 64bit
Miałem tak samo i kolega tez,a sposób na to jest taki:zainstaluj sobie utorrent 1.8.4
porty daj 54321 i za chiny ludowe nie rób jego aktualizacji do nowszych wersji.To tyle w temacie.
pozdrawiam
porty daj 54321 i za chiny ludowe nie rób jego aktualizacji do nowszych wersji.To tyle w temacie.
pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To być może torrenty tak obciążają modem, że po prostu nie wyrabia. Ponieważ jakby nie patrzeć p2p otwierają dużą liczbę połączeń.Tomisek pisze: teraz sie zorientowałem ze to jest przyczyna takiej niestabilnej pracy modemu - czy sierry 309 czy icona 401 ale tylko na torrentach
Pozdrawiam YaHooo 

-
Re: utorrent i w7 64bit
No jestes wielkibartek826756728 pisze:Miałem tak samo i kolega tez,a sposób na to jest taki:zainstaluj sobie utorrent 1.8.4
pozdrawiam

Swoja droga co mi nerwów zjadło to bajka - juz mialem kompa reinstalowac

Znalazłem w necie jakas wersje 1.8.4 ale jest ich kilka i w wiekszosci beta - podaj linka do jakijs stabilnej jak masz
Na marginesie wiem ze uzytkownicy internetu komorkowego nie lubia korzystajacych z p&p i odwrotnie tez ( dla prawdziwych torrenciarzy omorkowcy to tylko pijawy) ale te 100gb w nocy raczej nikomu nie przeszkadza ;|)