To tylko twoje domysłypelek23 pisze:Czyli na to wychodzi że w multimo nie wycisnę więcej niż 1 Mb/s?

Moderator: Moderatorzy
To tylko twoje domysłypelek23 pisze:Czyli na to wychodzi że w multimo nie wycisnę więcej niż 1 Mb/s?
Chyba szkoda drzewek.pelek23 pisze:Chyba trzeba będzie odpalić piłę spalinową
Dokładnie. Takie łącze ma CIR = 0%pelek23 pisze:Czyli nie jest to takie pewne że bedzię ciągle chodziło na maxa?
To moze w takim razie najlepiej wziac Multimo na czas nieokreslony?pelek23 pisze:Może warto poczekać trochę a nuż w plusie dostanę lepszą ofertę
Jak pień drzewa przekracza ileś tam cm to musi być zgoda właściwych władz. Ochrony środowiska chyba.pelek23 pisze:Pozwolenie na pewno i zgoda sąsiada bo te drzewka na jego posesji rosną![]()
Normalną też, ale zwyczajnie nie będzie wtedy CDMA.pelek23 pisze:Czy modem Adu 635 obsłuży normalne karty sim czy tylko te dualne?
Z żadnymi nie ma problemów. Najbardziej dostępne są właśnie teraz do 3G. Oczywiście mówiąc potocznie bo antenę kupuje się do danej częstotliwości, a nie technologii.pelek23 pisze:Z antenką do CDMA nie ma problemu, bo jest sporo takich na allegro, a co z anteną zewnętrzną do HSDPA?
To nie to samo. ADU-500A to modem tylko do CDMA. ADU-635WA to modem GSM/3G/CDMA.pelek23 pisze:Znalazłem router obsługujący adu 500a, ktoś kiedyś pisał ze adu 500 to jest to samo co adu635wa wiec chyba powinien działać?
Nie da się tego powiedzieć. Wszystko zależy od lokalnych uwarunkować. Obciążenie stacji, odległość, pogoda, jakie stacja ma połączenie ze światem itp.Co będzie szybciej chodziło HSDPA z 50 procentowym zasięgiem czy CDMA zasięg na full. Które łącze jest stabilniejsze. Mówię tu o korzystaniu z użyciem anteny zewnętrznej.
Z tym CDMA to przy podpisywaniu umowy na czas określony byłbym jednak mimo wszystko ostrożny, nic na temat CDMA nie pisze w żadnych regulaminach i umowach, wiec masz tylko słowo konsultanta, a jak w razie czego Orange zablokuje CDMA dla klientów Multimo można zostać z samym gprs.pelek23 pisze:Dzwoniłem a obie infolinie, po 6 godzinach dodzwoniłem się nareszcie, powala mnie kompetencja pracowników tej infolinii, na moje pytanie czy czy karta jaką dostanę będzie działać w technologii CDMA pani miło odpowiedziała " chwileczkę proszę poczekać, ja zaraz zapytam"w końcu pani dowiedziała się że będzie działać
,umowę dostałem na maila, wydrukowałem, podpisałem, dziś wyślę i będę czekał na moją kartę
Jeśli komuś zależy wyłącznie w przypadku Multimo na CDMA to ja osobiscie bym uważał(podpisał umowe na czas nieokreslony), oczywiście moge nie miec racji. Trzeba sie z tym liczyc ze do tego CDMA w przypadku MUltimo mogą sie wkopać i zablokować mają takie prawo ale kazdy ma swoje zdanie.ja.michal pisze:Multimo to nic innego jak hurtowo kupione taryfy Business Everywhere Premium Pro, a one mają dostęp do CDMA. Do tego do tych taryf dają karty dualne
Ja ze swojej strony to Sierry polecam. Są jednak droższe w porównaniu do Huawei.pelek23 pisze:Jaki modem HSDPA polecacie (najlepiej żeby był do 7,2 Mb/s) i jaką antenkę do niego na częstotliwość HSDPA.
Jak do 2100MHz czyli częstotliwość jaką aktualnie stosują Play, Plus, Era i Orange do 3G to tylko panel mikropaskowy.pelek23 pisze:Podobno panelowe są dobre.
Te na magnes nadają się do samochodów bo tak są skonstruowane. Na dom tylko kierunkowe. Zwłaszcza, że ma to być na stałe.pelek23 pisze:A co myślicie o antenie dookulnej ?
Albo skrętką, albo WiFi.pelek23 pisze:Jeśli podłącze do takiego modemu router to jakim kablem puścić internet do komputera?
Zależy jak duży dom.pelek23 pisze:A jeśli bezprzewodowo to czy w całym domu da radę się łączyć z netem?
Zależy jak chcesz do komputera podłączyć router. Jak po kablu no to skrętka Ci będzie potrzebna.pelek23 pisze:Czyli będę potrzebował dużą ilość jakiegoś kabla?
Przydałaby się choćby do skonfigurowania routera. Mówię o karcie sieciowej przewodowej. Bezprzewodowa może się przydać jeśli nie chcesz kabla ciągnąć ze strychu.pelek23 pisze:Czy karta sieciowa w komputerze jest niezbędna?