No u mnie w domu jest słabo, wręcz tragicznie z zasięgiem. Przyznam, że nie próbowałem uruchamiać tego na dworze lub w nocy. Jak tylko laptop się naładuje to wyjdę na dwór i spróbuję.
W dBm pokazywało mi chyba na zmianę 51 i 100-coś, ale na dole ten paseczek (to chyba zasięg) to raz miał 3 kreski, raz 0. Także chyba zasięg słaby u mnie. Jest tam też coś takiego jak CID. No i to często pozostaje nieokreślone, czyli ewidentny brak sygnału moim zdaniem.
Daję screena z najlepszymi wynikami, jakie udało mi się uzyskać w domu. Nadmienię tylko, że Orange ma u mnie wyjątkowo dobry zasięg, bo w całym domu. Telefon z internetem w domu się łączy, ale baaaardzo wolno. Być może modem ma inną konstrukcję.
Obiecany screen:
Moja miejscowość - pogranicze Majdanu Królewskiego i Nowej Dęby, podkarpacie. Oficjalnie Nowa Dęba
PS: Nie sugeruj się danymi o ostatniej sesji w TNI. TNI pokazuje, że połączenie jest aktywne gdy uruchamiam połączenie dial-up w Start -> Połącz z -> top.netinfo
PS2: Na jaki kolor mruga Ci diodka w modemie ?
EDIT: Siedzę sobie właśnie na dworze z doładowaną kartą Orange w modemie, ale w TNI błąd 619 nadal się pojawia. Może jakieś komendy trzeba wpisać/porty zmienić ? Nie wiem, średnio się na tym znam.
Aha, i modem już nie miga po 2 razy na zielono, lecz tylko po raz. Czyli: mig-2/3 sekundy-mig. Jak go zakryje to mignie raz, pół sekundy przerwy, drugi raz, 3 sekundy przerwy i tak cały czas.