W programie usbview widać szczegółowe "drzewko" połączeń. Widać tam które urządzenia USB są podłączone do którego huba (koncentratora).Rolf18 pisze:Tylko jak mam to zrobić żeby jak piszesz obydwie karty siedziały na innych kontrolerach ?
Przy okazji - kliknij tam na TL-WN422G i skopiuj mi kody idVendor idProduct. Tak samo z TL-WN722N skopiuj.
Taka konfiguracja jest dobra bo kanał 1 zachodzi co najwyżej na kanał 5.Rolf18 pisze:co do tych kanałów to jak łącze się z netem TL-WN722N to pisze mi że cieć z którą się łącze działą na kanale 1. Jak robię połączenie ad-hoc na TL-WN422G i łącze sie do niego z laptopa to pisze mi że sieć działą na kanale 11, natomiast jak robie ad-hoc na laptopie i łącze się do niej TL-WN422G to pisze że na 10.
Chodzi Ci o to że teraz połączenie PC -- router działa wolniej na XP? Czyli to połączenie z użyciem karty TL-WN722N?Rolf18 pisze:Ok, więc zainstalowałem xp, porobiłem sieci i na razie sie nie rozłącza, ale pojawił się teraz inny problem - internet działa wolniej.
Na windowsie 7 mimo kiepskiej jakości sygnału internet śmigał aż miło a na xp coś tak zaczęło mulić ;/
Sprawdź i podaj mi numer wersji sterownika karty TL-WN422G i TL-WN722N jaki jest obecnie używany na PC z Windows XP.