ja.michal pisze: Dlaczego 4 kronie droższy?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Chyba nawet kolego nie wiesz jaki jest koszt wyprodukowania takiego modemu.
Oczywiście, że nie wiem, ale to chyba oczywiste, że w Chinach musi być mniejszy - a zatem mój wydatek jako konsumenta też.
Jo_gurt pisze:Lepiej dla pracowników danej fabryki, dla regionu i ogólnego PKB UE.
Co mnie obchodzą pracownicy fabryki! Naprawdę w imię tego, żeby powiedzmy 2000 ludzi gdzieś w Europie miało pracę jesteś gotowy płacić za coś dużo drożej?(abstrahując od modemów)
PKB UE chyba nie istnieje, chociaż pewnie wyliczycz sobie można dowolny wskaźnik - mnie jeśli już najbardziej obchodzi PKB moje

i Polski. Przecież taki socjał niemiecki ma zdaje się ujemny wzrost gospodarczy.
colombo, jeszcze jedno. Jakbyś chciał wiedzieć serwery Della są robione w Polsce.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
fajnie
colombo pisze:Lepiej niech KE się zajmie prostowaniem bananów, he he.
Chyba mało wiesz o KE i ogólnie UE.
Trochę wiem - to taka bardzo socjalistyczna, faszyzująca organizacja, która miejmy nadzieję szybko się rozpadnie.
[ Dodano: 2010-07-01, 16:22 ]
Jeszcze jedno. Optiony GT Combo EDGE, Icon 7.2, GT Max były produkowane w Irlandii. Tak się składa, że na terytorium UE i jakoś ceny nie odbiegały od innych. U operatorów przy umowach kosztowały tyle co ZTE czy Huawei..Jakoś jednak dużo wyższa
Nie rozumiem co to ma wspólnego z dumpingiem. Newsa rozumiem, że KE ma zareagować na to, że modemy z Chin są tańsze i wyprodukowane w UE nie sprzedają się tak dobrze. Mam dla niej propozycję - niech się odpinkoli i pozwoli mi samemu wybrać, czy chcę kupić te gorsze i tańsze. Bo jeśli się tym zajmie to będę musiał kupować drożej. I tyle.