Problem z orange freedom pro
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z orange freedom pro
Witam. Kupiłem ostatnio internet orange freedom pro wraz z routerem axesstel mv400.Przez pierwszy dzień wszystko śmigało bardzo dobrze, prędkość pobierania wahała się od 60-80 kb/s.Na drugi dzień prędkość pobierania spadła do 20-30 kb/s.Dlaczego tak się stało i jak rozwiązać ten problem? Od razu chciałem powiedzieć że nie przekroczyłem limitu ściągnąłem tylko kilka piosenek?Liczę na szybką odpowiedź.Pozdrawiam 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem z orange freedom pro
Obciążenie sieci i to wszystko. Sprawdź pobieranie plików w różnych godzinach. Być może również ciągną się jakieś aktualizacje systemu i temu taka prędkość.wojbig pisze:.Przez pierwszy dzień wszystko śmigało bardzo dobrze, prędkość pobierania wahała się od 60-80 kb/s.Na drugi dzień prędkość pobierania spadła do 20-30 kb/s
- wojteks
- *** Administrator ***
Przekroczyłeś limit. W pierwszym niepełnym okresie rozliczeniowym ilość danych do osiągnięcia limitu jest liczona proporcjonalnie jako 1/30 z 3GB za każdy dzień. Gdyby to było 10 dni to miałbyś 1GB transferu do osiągnięcia limitu.wojbig pisze:Na drugi dzień prędkość pobierania spadła do 20-30 kb/s.Dlaczego tak się stało i jak rozwiązać ten problem?
Oprócz piosenek pewnie ściągnęły się aktualizacje systemu itp.
Nie pomagam na PW!
-
Czyli z tego wynika że gdy rozpocznie się nowy okres rozliczeniowy czyli 1 lipca prędkość pobierania plików wróci??
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy 1 lipca to nie wiem, jest kilka dni w miesiącu kiedy rozpoczynają się okresy rozliczeniowe i zależy do którego się załapałeś. Masz to na fakturze albo zadzwoń do BOK i się dowiesz.wojbig pisze:Czyli z tego wynika że gdy rozpocznie się nowy okres rozliczeniowy czyli 1 lipca prędkość pobierania plików wróci?
Nie pomagam na PW!
-
Ja ten internet wziąłem 28 czerwca więc faktura do zapłaty jeszcze nie przyszła.Ale jeżeli kiedyś działał dobrze to obniżenie prędkości nie ma nic wspólnego z zasięgiem?? 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
wojbig ja miałam na umowie to napisane. A objawy takie moga być spowodowane przeciążeniem przekaźnika.
[ Dodano: 2010-07-01, 18:42 ]
Ewentualnie na stronie Orange możesz to sprawdzić.
[ Dodano: 2010-07-01, 18:42 ]
Ewentualnie na stronie Orange możesz to sprawdzić.
-
Dzięki.A jak to sprawdzić na stronie??
Ostatnio zmieniony 2010-07-01, 17:48 przez wojbig, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Raczej chyba mowa o kB/s a nie kb/s (bo 80kb/s to raczej by nikt nie chwalił) a nawet 20kB/s to za dużo na limit.wojteks pisze:Przekroczyłeś limit
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Zakupiłam Orange Freedom Pro w środę. Na początku działał bez zarzutów lecz po około godzinie internet po prostu zniknął. Tzn. na routerze przestały się świecić diody Connect i Signal. Następnego dnia rano działał 2 godziny i później zniknął znowu. Zadzwoniłam do biura obsługi klienta i tam mi powiedziano, żebym zrobiła reset routera i że powinno pomóc. Na krótką metę pomogło, ale już po południu problem się pojawiła na nowo. Mam ten internet na próbę i nie wiem co dalej robić??Mam router axesstel mv410 R.
anna111
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A jaki jest poziom sygnału? Daleko masz do stacji bazowej?
Może to być problem kurczenia się zasięgu stacji w czasie obciążenia i tutaj może być problem.
Albo uszkodzony router.
Może to być problem kurczenia się zasięgu stacji w czasie obciążenia i tutaj może być problem.
Albo uszkodzony router.