Huawei E160G + kabel USB
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Huawei E160G + kabel USB
Siemka,
Mam taki oto problem gdy miałem podłączony modem bezpośrednio do USB 2.0 to internet chodził w miarę. Ale chciałem wystawić antenę za okno. Ponieważ brakowało mi dosłownie 30 cm kabla w antenie postanowiłem podłączyć modem poprzez kabel USB, który dostałem w zestawie z modemem i tu zauważyłem, że gdy modem jest podłączony poprzez kabel to internet jakoś wolniej chodzi. Czy to ma związek z tym kablem?
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-07-14, 17:22 ]
Po raz 3 i ostatni proszę, rób spację po kropkach i przecinkach.
Mam taki oto problem gdy miałem podłączony modem bezpośrednio do USB 2.0 to internet chodził w miarę. Ale chciałem wystawić antenę za okno. Ponieważ brakowało mi dosłownie 30 cm kabla w antenie postanowiłem podłączyć modem poprzez kabel USB, który dostałem w zestawie z modemem i tu zauważyłem, że gdy modem jest podłączony poprzez kabel to internet jakoś wolniej chodzi. Czy to ma związek z tym kablem?
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-07-14, 17:22 ]
Po raz 3 i ostatni proszę, rób spację po kropkach i przecinkach.
Ostatnio zmieniony 2010-07-14, 16:21 przez sebo600, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Huawei E160G + kabel USB
Pownieneś sprawdzić zasięg jaki masz przed i po podłaczeniu przez ten kabel usb.
To oczywiste ze jakość będzie gorsza, chociaż rodzaj kabla, długość itd też ma znaczenie. Top Netinfo sobie ściągnij i tam posprawdzaj zasięg i ustawienia.
To oczywiste ze jakość będzie gorsza, chociaż rodzaj kabla, długość itd też ma znaczenie. Top Netinfo sobie ściągnij i tam posprawdzaj zasięg i ustawienia.
-
- Stały użytkownik forum
A możesz napisać skąd ściągnąć ten program?
Jeśli ściągne ten program to trzeba coś ustawiać jeśli tak to napisz jak
Jeśli ściągne ten program to trzeba coś ustawiać jeśli tak to napisz jak

-
- Obserwowany
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Kabel usb nie wpływa na zasięg. Ma tylko wpływ na zasilanie modemu poprzez spadek napięcia, na kablu i stykach. Ewentualnie jak jest bardzo marnej jakości to mogą być problemy z komunikacją po usb.Marek_1982 pisze:Pownieneś sprawdzić zasięg jaki masz przed i po podłaczeniu przez ten kabel usb.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Aha kabel ten jest dosyć gruby czyli chyba dobrej jakości dzięki za szybką odpowiedź może rozwiążecie 2 mój problem oto link do postu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=24974