tylko, że bez niego nie wiem kiedy mam GPRS, EDGE, UMTS, HSDPAbob pisze:Pewnie firewall zablokował.Poza tym lepiej zrezygnować z managerów do łączenia chyba ,że potrzebujesz to do wysyłania sms`ów.

Moderator: Moderatorzy
tylko, że bez niego nie wiem kiedy mam GPRS, EDGE, UMTS, HSDPAbob pisze:Pewnie firewall zablokował.Poza tym lepiej zrezygnować z managerów do łączenia chyba ,że potrzebujesz to do wysyłania sms`ów.
a czy mógłbyś mi podać kolory diody przy GT MAX'ie? byłbym wdzięczny.bob pisze:Czy jesteś pewien ,że nie zorientujesz się po diodzie modemu w jakim trybie jest modem ?
dzięki za kolory ale dla mojego ojca jest ważny ten program bo on starej daty i musi mu pisać, wiadomo o co chodzibob pisze:Czy jesteś pewien ,że nie zorientujesz się po diodzie modemu w jakim trybie jest modem ?
Tak na marginesie posiadam ten sam typ karty. Na FW 3.1.2 powyższa komenda "sprawdzenia simloka" zwracała wynik zgodnie z tym co tu wiele razy przytaczano. Kilka dni temu robiłem aktualizację na 3.1.8 (ze strony Vodafone) i ku mojemu zdziwieniu zauważyłem, że po wpisaniu komendy "o simlok" w terminalu otrzymuję komunikat: ERROR.alexjw pisze:Niestety po wpisaniu komendu AT+CLCK=”PN”,2 wyskakuje ERROR.
Wygląda na to, że posiadasz modem Option Globetrotter GPRS - co za tym idzie, bodajże w tym temacie nie było firmware podawanego do tego modelu.Mariusz Borkowski : BĘC pisze: Nie bardzo mogę sobie poradzić. Które z oprogramowań podanych na początku tego postu może pasować do tej karty? Dzięki z góry za pomoc.