Era i reklamy
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Era i reklamy
Mam telefon w tak taku. Ostatnio zauważyłam dziwną przypadłość. Moja mama też ma telefon w Erze. Jak wyśle mi smsa to najwyżej minute po nim dochodzi sms z wielką wygraną. tylko mam wysłac smsa. Też wam sie takie sprzeżenie ostatnio zdarza czy ja mam jakiegoś niefarta, poza tym, że ostatnio wyjątkowo często dostaje taki syf (co śmieszniejsze numer jest niezarejestrowany a ma go może z 10 osób, zadnych tapet, gier itd nie sciągałam).
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Era i reklamy
Pytanie kto miał go wcześniej?Sundance_kid pisze:ma go może z 10 osób
Na forum było pod jaki numer wysłać smsa żeby reklamy nie przychodziły ale nie wiem czy to coś pomoże.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Kod: Zaznacz cały
SMS o treści NIE wysłany pod numer 80888
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Najlepiej złożyć pismo do operatora i skończy się spam, ale to chyba musi być zarejestrowana karta (jakoś trzeba w końcu zweryfikować właściciela karty), więc w Twoim przypadku odpada.
HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
U mnie i u żony która ma numer w Tak-Taku pomogło.wojteks pisze:ale nie wiem czy to coś pomoże.
I oto chodzimarens pisze:SMS o treści NIE wysłany pod numer 80888

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Najlepiej zarejestrować kartę i przy rejestracji wyrazić brak zgody na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną.
Taką zgodę można też cofnąć poprzez BOK, u niektórych operatorów do uwierzytelnienia wystarczy PUK lub po prostu kontakt z danego numeru.
Ja mam zarejestrowaną kartę w Play i nie przychodzą do mnie absolutnie żadne reklamy, a wiem że Play ich dość sporo wysyła.
Taką zgodę można też cofnąć poprzez BOK, u niektórych operatorów do uwierzytelnienia wystarczy PUK lub po prostu kontakt z danego numeru.
Ja mam zarejestrowaną kartę w Play i nie przychodzą do mnie absolutnie żadne reklamy, a wiem że Play ich dość sporo wysyła.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Fresh? Dziwne miałem 1.5 roku temu Playa na kartę a przeniosłem bo właśnie Era sypała reklamami i drogo ogólnie. Nie przychodziło mi nic.adamos22 pisze:Ja mam zarejestrowaną kartę w Play i nie przychodzą do mnie absolutnie żadne reklamy, a wiem że Play ich dość sporo wysyła.
Teraz mam abo więc w ogóle nic nie przychodzi.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Wystarczy nawet zamówić sobie internet jak w tej reklamie i możemy się spodziewać że będą nas nękać swoimi ofertami bądź innymi wielkimi wygranymi.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No tak. W końcu każda promocja ma swój regulamin. Wypadałoby przeczytać wszystko zanim się coś aktywuje.
-
- Użytkownik forum
Ja miałem podobnie (tel. też w Tak-Taku w Erze). Jak mi go dawali w salonie, to się spytali czy mogą mi przesyłać na tel. wiadomości sieciowe, a ja nieopatrznie wyraziłem zgodę. Po wyjściu z salonu w ciągu pierwszych 2 minut dostałem 12 SMS-ów ze "spamem" i natychmiast wróciłem do salonu, żeby mi tą opcję wyłączyli. Po jej wyłączeniu przez ok. 1 miesiąc było OK, ale później codziennie dostawałem po 1 do 3 SMS-ów z zachętą do udziału jakiś grach - loteriach, itp. Na żaden nie odpowiedziałem (nie brałem w tych loteriach udziału) ale SMS-y dalej przychodziły, informując mnie że już "jestem w finale" i wystarczy wysłać im SMS-a itd. Między innymi przychodziły również SMS-y od Ery, żeby wyrazić zgodę na te reklamy tj. wysłać kod TAK na nr 80888, ale nic im nie wysłałem, a reklamy nadal mi przesyłali (widać Era "sobie leci w ..."
). Dzisiaj na wszelki wypadek wysłałem im SMS-a NIE na nr 80888 i na razie mam spokój 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie chodziło w sumie o te reklamy tylko o to sprężenie ze zwykłym smsem. Tylko ja mam takiego pecha?
Ostatnio zmieniony 2010-08-01, 10:59 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.