Era i reklamy

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Era i reklamy

Post autor: Sundance_kid »

Mam telefon w tak taku. Ostatnio zauważyłam dziwną przypadłość. Moja mama też ma telefon w Erze. Jak wyśle mi smsa to najwyżej minute po nim dochodzi sms z wielką wygraną. tylko mam wysłac smsa. Też wam sie takie sprzeżenie ostatnio zdarza czy ja mam jakiegoś niefarta, poza tym, że ostatnio wyjątkowo często dostaje taki syf (co śmieszniejsze numer jest niezarejestrowany a ma go może z 10 osób, zadnych tapet, gier itd nie sciągałam).
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Era i reklamy

Post autor: wojteks »

Sundance_kid pisze:ma go może z 10 osób
Pytanie kto miał go wcześniej?

Na forum było pod jaki numer wysłać smsa żeby reklamy nie przychodziły ale nie wiem czy to coś pomoże.
Nie pomagam na PW!
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Kod: Zaznacz cały

SMS o treści NIE wysłany pod numer 80888
Do rodziców jak mieli TakTaki to przychodziło co chwilę "wymień telefon na nowy za 1zł"
Adamusek xD
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Adamusek xD »

Najlepiej złożyć pismo do operatora i skończy się spam, ale to chyba musi być zarejestrowana karta (jakoś trzeba w końcu zweryfikować właściciela karty), więc w Twoim przypadku odpada.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

wojteks pisze:ale nie wiem czy to coś pomoże.
U mnie i u żony która ma numer w Tak-Taku pomogło.
marens pisze:SMS o treści NIE wysłany pod numer 80888
I oto chodzi :ok:
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: adamos22 »

Najlepiej zarejestrować kartę i przy rejestracji wyrazić brak zgody na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną.
Taką zgodę można też cofnąć poprzez BOK, u niektórych operatorów do uwierzytelnienia wystarczy PUK lub po prostu kontakt z danego numeru.
Ja mam zarejestrowaną kartę w Play i nie przychodzą do mnie absolutnie żadne reklamy, a wiem że Play ich dość sporo wysyła.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

adamos22 pisze:Ja mam zarejestrowaną kartę w Play i nie przychodzą do mnie absolutnie żadne reklamy, a wiem że Play ich dość sporo wysyła.
Fresh? Dziwne miałem 1.5 roku temu Playa na kartę a przeniosłem bo właśnie Era sypała reklamami i drogo ogólnie. Nie przychodziło mi nic.
Teraz mam abo więc w ogóle nic nie przychodzi.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Wystarczy nawet zamówić sobie internet jak w tej reklamie i możemy się spodziewać że będą nas nękać swoimi ofertami bądź innymi wielkimi wygranymi.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

No tak. W końcu każda promocja ma swój regulamin. Wypadałoby przeczytać wszystko zanim się coś aktywuje.
BogdanK
Użytkownik forum

Post autor: BogdanK »

Ja miałem podobnie (tel. też w Tak-Taku w Erze). Jak mi go dawali w salonie, to się spytali czy mogą mi przesyłać na tel. wiadomości sieciowe, a ja nieopatrznie wyraziłem zgodę. Po wyjściu z salonu w ciągu pierwszych 2 minut dostałem 12 SMS-ów ze "spamem" i natychmiast wróciłem do salonu, żeby mi tą opcję wyłączyli. Po jej wyłączeniu przez ok. 1 miesiąc było OK, ale później codziennie dostawałem po 1 do 3 SMS-ów z zachętą do udziału jakiś grach - loteriach, itp. Na żaden nie odpowiedziałem (nie brałem w tych loteriach udziału) ale SMS-y dalej przychodziły, informując mnie że już "jestem w finale" i wystarczy wysłać im SMS-a itd. Między innymi przychodziły również SMS-y od Ery, żeby wyrazić zgodę na te reklamy tj. wysłać kod TAK na nr 80888, ale nic im nie wysłałem, a reklamy nadal mi przesyłali (widać Era "sobie leci w ..." :wsciekly: ). Dzisiaj na wszelki wypadek wysłałem im SMS-a NIE na nr 80888 i na razie mam spokój :)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Nie chodziło w sumie o te reklamy tylko o to sprężenie ze zwykłym smsem. Tylko ja mam takiego pecha?
Ostatnio zmieniony 2010-08-01, 10:59 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ