numer iplusa a play
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
numer iplusa a play
Witam
Od kiedy mam w domu stałe łącze posiadam kartę iplusa którą mam obecnie w telefonie. Używam na telefonie internetu, gdzieś zadzwonię lub wyśle sms'a.
Moje pytanie brzmi czy mogę numer przenieść do play przed końcem umowy a jeśli nie to czy bym mógł go zachować przechodząc na zwykły abonament w plusie?
Pozdrawiam
Od kiedy mam w domu stałe łącze posiadam kartę iplusa którą mam obecnie w telefonie. Używam na telefonie internetu, gdzieś zadzwonię lub wyśle sms'a.
Moje pytanie brzmi czy mogę numer przenieść do play przed końcem umowy a jeśli nie to czy bym mógł go zachować przechodząc na zwykły abonament w plusie?
Pozdrawiam
Oddam iPlusa 75 wraz z modemem huawei E220. Do końca umowy pozostało około 16 miesięcy. Mogę opłacić 2 miesiące z góry. Wszystkie koszty przepisania umowy biorę na siebie. Mój numer GG: 12002635. Można pisać również na PW
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: numer iplusa a play
Teoretycznie da się przenieść numer. Z iPlusem też powinno dać radę. Nie wiem jak przejściem z iPlusa na abonament. Trzeba zapytać w BOKu.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że możesz przenieść numer.blackmolo pisze:Moje pytanie brzmi czy mogę numer przenieść do play przed końcem umowy
Jednakże mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z konieczności zapłaty kary umownej z tytułu wcześniejszego zerwania kontraktu.
[ Dodano: 2010-07-05, 09:07 ]
6 miesięcy przed końcem umowy powinna być taka opcja, bodajże wchodza w grę wtedy taryfy "Godziny".ja.michal pisze:a jeśli nie to czy bym mógł go zachować przechodząc na zwykły abonament w plusie?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jeśli złoży się przejście do Playa niecały miesiąc przed końcem umowy to wypowiedzenie będzie zrealizowane dopiero po 30 dniach licząc od nowego okresu rozliczeniowego i wtedy kary nie będzie.
No chyba, że to działa w ten jeden dzień i rozwiązanie umowy jest ze skutkiem natychmiastowym chodź wydaje mi się, że w umowach jednak trzeba czekać. Wtedy byłoby to normalne.
No chyba, że to działa w ten jeden dzień i rozwiązanie umowy jest ze skutkiem natychmiastowym chodź wydaje mi się, że w umowach jednak trzeba czekać. Wtedy byłoby to normalne.
-
- Stały użytkownik forum
Dzięki Chłopaki za pomoc 
Teraz co nieco rozjaśniliście mi w głowie.

Teraz co nieco rozjaśniliście mi w głowie.
Oddam iPlusa 75 wraz z modemem huawei E220. Do końca umowy pozostało około 16 miesięcy. Mogę opłacić 2 miesiące z góry. Wszystkie koszty przepisania umowy biorę na siebie. Mój numer GG: 12002635. Można pisać również na PW
-
- Stały użytkownik forum
Pozwolę sobie podpiąć się pod temat.
Co do kar umownych.
Mam umowę w Orange podpisaną jeszcze jak nie było tego nowego prawa telekomunikacyjnego.
W między czasie to prawo się pojawiło (przenosiny w jeden dzień, brak możliwość zrywania bez kar przy odgórnych narzuceniach oraz zmiana sposobu liczenia kary umownej).
Chciałbym się upewnić czy zrywając moją umowę powiedzmy 4 miesiące przed czasem faktyczne zapłacę karę tylko za te 4 m-ce?
A i tak przy okazji. Czy przy przenoszeniu pre-paidów trzeba być pełnoletnim?
Co do kar umownych.
Mam umowę w Orange podpisaną jeszcze jak nie było tego nowego prawa telekomunikacyjnego.
W między czasie to prawo się pojawiło (przenosiny w jeden dzień, brak możliwość zrywania bez kar przy odgórnych narzuceniach oraz zmiana sposobu liczenia kary umownej).
Chciałbym się upewnić czy zrywając moją umowę powiedzmy 4 miesiące przed czasem faktyczne zapłacę karę tylko za te 4 m-ce?
A i tak przy okazji. Czy przy przenoszeniu pre-paidów trzeba być pełnoletnim?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Najlepiej zadzwonić i zapytać operatora w tym wypadku ile wyniesie kara.gebus12 pisze:Chciałbym się upewnić czy zrywając moją umowę powiedzmy 4 miesiące przed czasem faktyczne zapłacę karę tylko za te 4 m-ce?
Teoretycznie tak bo, żeby przenieść numer trzeba mieć go zarejestrowanego, a żeby zarejestrować trzeba mieć dowód.gebus12 pisze:Czy przy przenoszeniu pre-paidów trzeba być pełnoletnim?
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-07-26, 13:36 ]
O dokumentach wydzielono http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=25169