numer iplusa a play

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
blackmolo
Stały użytkownik forum

numer iplusa a play

Post autor: blackmolo »

Witam

Od kiedy mam w domu stałe łącze posiadam kartę iplusa którą mam obecnie w telefonie. Używam na telefonie internetu, gdzieś zadzwonię lub wyśle sms'a.
Moje pytanie brzmi czy mogę numer przenieść do play przed końcem umowy a jeśli nie to czy bym mógł go zachować przechodząc na zwykły abonament w plusie?

Pozdrawiam
Oddam iPlusa 75 wraz z modemem huawei E220. Do końca umowy pozostało około 16 miesięcy. Mogę opłacić 2 miesiące z góry. Wszystkie koszty przepisania umowy biorę na siebie. Mój numer GG: 12002635. Można pisać również na PW
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: numer iplusa a play

Post autor: ja.michal »

Teoretycznie da się przenieść numer. Z iPlusem też powinno dać radę. Nie wiem jak przejściem z iPlusa na abonament. Trzeba zapytać w BOKu.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

blackmolo pisze:Moje pytanie brzmi czy mogę numer przenieść do play przed końcem umowy
Oczywiście, że możesz przenieść numer.
Jednakże mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z konieczności zapłaty kary umownej z tytułu wcześniejszego zerwania kontraktu.

[ Dodano: 2010-07-05, 09:07 ]
ja.michal pisze:a jeśli nie to czy bym mógł go zachować przechodząc na zwykły abonament w plusie?
6 miesięcy przed końcem umowy powinna być taka opcja, bodajże wchodza w grę wtedy taryfy "Godziny".
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Jeśli złoży się przejście do Playa niecały miesiąc przed końcem umowy to wypowiedzenie będzie zrealizowane dopiero po 30 dniach licząc od nowego okresu rozliczeniowego i wtedy kary nie będzie.
No chyba, że to działa w ten jeden dzień i rozwiązanie umowy jest ze skutkiem natychmiastowym chodź wydaje mi się, że w umowach jednak trzeba czekać. Wtedy byłoby to normalne.
blackmolo
Stały użytkownik forum

Post autor: blackmolo »

Dzięki Chłopaki za pomoc :)

Teraz co nieco rozjaśniliście mi w głowie.
Oddam iPlusa 75 wraz z modemem huawei E220. Do końca umowy pozostało około 16 miesięcy. Mogę opłacić 2 miesiące z góry. Wszystkie koszty przepisania umowy biorę na siebie. Mój numer GG: 12002635. Można pisać również na PW
gebus12
Stały użytkownik forum

Post autor: gebus12 »

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat.

Co do kar umownych.
Mam umowę w Orange podpisaną jeszcze jak nie było tego nowego prawa telekomunikacyjnego.
W między czasie to prawo się pojawiło (przenosiny w jeden dzień, brak możliwość zrywania bez kar przy odgórnych narzuceniach oraz zmiana sposobu liczenia kary umownej).

Chciałbym się upewnić czy zrywając moją umowę powiedzmy 4 miesiące przed czasem faktyczne zapłacę karę tylko za te 4 m-ce?

A i tak przy okazji. Czy przy przenoszeniu pre-paidów trzeba być pełnoletnim?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

gebus12 pisze:Chciałbym się upewnić czy zrywając moją umowę powiedzmy 4 miesiące przed czasem faktyczne zapłacę karę tylko za te 4 m-ce?
Najlepiej zadzwonić i zapytać operatora w tym wypadku ile wyniesie kara.
gebus12 pisze:Czy przy przenoszeniu pre-paidów trzeba być pełnoletnim?
Teoretycznie tak bo, żeby przenieść numer trzeba mieć go zarejestrowanego, a żeby zarejestrować trzeba mieć dowód.

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-07-26, 13:36 ]
O dokumentach wydzielono http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=25169
ODPOWIEDZ