Nie ma takiej instalki, ale można wyłączyć automatyczną instalację obecnego oprogramowania, a oprogramowanie orange wrzucić na kartę pamięci do modemu.antyd pisze:Witam, zależy mi na tym, aby wgrać do w pamięci wewnętrznej modemu E160 oprogramowanie Orange Polska (Business Everywhere)
Software / Oprogramowanie / Sterowniki do kart i modemów
Moderator: Moderatorzy
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Software / Oprogramowanie / Sterowniki do kart i modemów
-
- Początkujący użytkownik forum
A ja bym prosił o danie linka do najnowszego oprogramowania do modemu huawei e160.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-13, 17:39 ]
A ja bym prosił o pisanie zgodnie z zasadami pisowni.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-13, 17:39 ]
A ja bym prosił o pisanie zgodnie z zasadami pisowni.
Ostatnio zmieniony 2010-07-13, 16:38 przez ernest8sz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
http://sterowniki.bez-kabli.pl/huawei/huawei.htmernest8sz pisze:a ja bym prosił o danie linka do najnowszego oprogramowania do modemu huawei e160
Krzysztof
- karol
- Użytkownik forum
dashboard do huawei E156g
witam
zna ktoś lub może podać jakiś link z nowym dashboardem i nowym firmware do huawei E156g ? pozdrawiam karol
zna ktoś lub może podać jakiś link z nowym dashboardem i nowym firmware do huawei E156g ? pozdrawiam karol
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Masz na stronie przecież. Ten z E1xx też jest do E156g.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak nie pozwala na wgranie ten plik to albo jednak nie do tej wersji, albo firmware modemu za stary/brandowany.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ta sama strona. Tam wszystko jest.
-
pytanie
Posiadam modem zewnętrzny Option Icon nazwany jako Globesurfer icon (zdjęcie w załączniku). Modem chodzi w erze (blueconnect) a komputer jest z systemem windows 7. Problem tkwi w instalacji tego modemu. System go nie widzi i nie może zainstalować. Zależy mi bo wyjeżdżam na urlop i potrzebuję internet.
Dziękuję za ewentualną pomoc
Dodam, że oprogramowanie z visty nie chodzi i sterowniki z forum nie instalują się.
Dziękuję za ewentualną pomoc
Dodam, że oprogramowanie z visty nie chodzi i sterowniki z forum nie instalują się.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Te: http://rapidshare.com/files/246721357/o ... _1_115.zip
Ewentualnie te: http://sup.xenya.si/sup/option/drivers/ ... _1_112.zip u: option p: fusion
Żadnych nowszych na ten modem option nie wydał. W środku jest są pliki .exe czasem pomagają.
Ewentualnie te: http://sup.xenya.si/sup/option/drivers/ ... _1_112.zip u: option p: fusion
Żadnych nowszych na ten modem option nie wydał. W środku jest są pliki .exe czasem pomagają.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Niestety obydwu próbowałem i bez rezultatów. Urządzenie niby w menedżerze wyświetla, ale dalej modem nie działa. Po ponownym podłączeniu system informuje o problemach z instalacją sprzętu. Przeczytałem, że ktoś zainstalował program Orange i stamtąd wskazał sterowniki. Mimo iż ma erę to mu działa. Nie wiem jakie oprogramowanie orange posiada bo to ze strony orange dziś nie działało.
-
na tej stronie http://social.technet.microsoft.com/For ... dcf1cd47ea na samym dole kolega simdao pisze że merlin x950d nie bedzie działał z mobilinkiem V2.0.8.36 ktory wrzuciłeś do sterownikow tego modemu... myli się?
-
- Użytkownik forum
Ja sie wyłamie 
Czy jest gdzieś dash z iplusa do e169g ?
Mam zamiar sobie wziać umowe bez modemu, bo tak owy juz mam i zastanawiam czy cieżko bedize go skonfigurowac? Lepiej na dashu z iplusa czy dialupem?
Mam win7 U.
Dzieki.

Czy jest gdzieś dash z iplusa do e169g ?
Mam zamiar sobie wziać umowe bez modemu, bo tak owy juz mam i zastanawiam czy cieżko bedize go skonfigurowac? Lepiej na dashu z iplusa czy dialupem?
Mam win7 U.
Dzieki.
... aaz ...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma.aazmath pisze:Czy jest gdzieś dash z iplusa do e169g ?
Dashboard fabryczny Huawei jest ok. Tylko APN, login i hasło i wsio.aazmath pisze:Mam zamiar sobie wziać umowe bez modemu, bo tak owy juz mam i zastanawiam czy cieżko bedize go skonfigurowac? Lepiej na dashu z iplusa czy dialupem?

-
- Stały użytkownik forum
Stworzyłem dashboard dla modemu Huawei E220 z managerem Mobile Partner WIN v11.302.09.01.539 (Voice & USSD) oraz sterownikami pod xp (32 i 64 bit) visty (32,64) i 7ki (32,64).
Pomoc merytoryczna, użytkownik: kwiateusz
Link:
http://www.sendspace.com/file/b58r67
Pomoc merytoryczna, użytkownik: kwiateusz
Link:
http://www.sendspace.com/file/b58r67
Ostatnio zmieniony 2010-09-04, 21:56 przez mrozilla, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pijo
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Mistrz bezprzewodowy
Podejrzewam, że to są brandowane drivery ERY, które uniemożliwiają korzystanie z usług innych sieci.
Podczas instalacji wyświetlił mi się ostrzegawczy komunikat Kaspersky'ego, taki jak na załączonym poniżej screenie.

Po ukończeniu instalacji sterowników, modem się nie łączy ani z siecią Orange, ani z siecią Plus, zamiast tego wyświetla się error 628 (simkartą Ery niestety nie dysponuję).
Identyczną sytuacje miałem kilka dni temu, gdy eksperymentalnie zainstalowałem sobie dashboard T-Mobila, a co opisałem, w tej wiadomości:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=295933#295933
W tamtym przypadku potajemnie ściągany sterownik nazywał się EWFILTERDRIVERS.SYS, a w tym przypadku EW_USBENUMFILTER.SYS.
Podczas instalacji wyświetlił mi się ostrzegawczy komunikat Kaspersky'ego, taki jak na załączonym poniżej screenie.

Po ukończeniu instalacji sterowników, modem się nie łączy ani z siecią Orange, ani z siecią Plus, zamiast tego wyświetla się error 628 (simkartą Ery niestety nie dysponuję).
Identyczną sytuacje miałem kilka dni temu, gdy eksperymentalnie zainstalowałem sobie dashboard T-Mobila, a co opisałem, w tej wiadomości:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=295933#295933
W tamtym przypadku potajemnie ściągany sterownik nazywał się EWFILTERDRIVERS.SYS, a w tym przypadku EW_USBENUMFILTER.SYS.
Krzysztof
- Pijo
Nie testowałem tych sterowników , E122 dotrze do mnie zapewne w poniedziałek , wtedy sprawdzę Twoje przypuszczenia .Chris-Kr pisze:Podejrzewam, że to są brandowane drivery ERY, które uniemożliwiają korzystanie z usług innych sieci.
Zapraszam innych użytkowników do testów tych sterowników

Ostatnio zmieniony 2010-09-02, 21:47 przez Pijo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dziwna sprawa!
Odinstalowałem ten nowy sterownik z zamiarem powrócenia do poprzedniego. Zrobiłem reboot komputera i w ostatniej chwili zmieniłem zamiar i ponownie zainstalowałem ten nowy sterownik z Ery.
Za drugim razem instalacja przebiegła jakby szybciej, a co najciekawsze, po jej zakończeniu modem zaczął się normalnie łączyć z internetem.
Co więcej, okno Właściwości modemu teraz wygląda całkiem inaczej, niż poprzednim razem! (ma dwa rzędy zakładek).
Tak wygląda, jakby poprzednim razem te sterowniki nie zainstalowały się do końca i być może stąd były te problemy z łączeniem?
Więc tym bardziej zapraszam innych do testowania tych sterowników!
Odinstalowałem ten nowy sterownik z zamiarem powrócenia do poprzedniego. Zrobiłem reboot komputera i w ostatniej chwili zmieniłem zamiar i ponownie zainstalowałem ten nowy sterownik z Ery.
Za drugim razem instalacja przebiegła jakby szybciej, a co najciekawsze, po jej zakończeniu modem zaczął się normalnie łączyć z internetem.
Co więcej, okno Właściwości modemu teraz wygląda całkiem inaczej, niż poprzednim razem! (ma dwa rzędy zakładek).
Tak wygląda, jakby poprzednim razem te sterowniki nie zainstalowały się do końca i być może stąd były te problemy z łączeniem?
Więc tym bardziej zapraszam innych do testowania tych sterowników!
Krzysztof
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No coś dziwne to było, żeby sterownik był brandowany. No, ale wszystko możliwe. Ważne, że działa. 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Sprawa się z jednej strony troszkę wyjaśniła, ale z drugiej strony jeszcze bardziej się zagmatwała.
Ustaliłem, że problem z łączeniem oraz pojawianie się błędu 628 występuje zawsze wtedy, gdy komputer uprzednio był suspendowany (w stanie wstrzymania).
Gdy komputer zrebootuję, problem ustępuje, aż do następnego razu, gdy komputer ponownie zostanie suspendowany.
Zmiany driverów nie odgrywają żadnej roli, komputer za każdym razem zachowuje się tak samo.
Co ciekawe, na laptopie z zainstalowanym takim samym systemem WinXP SP3, to zjawisko nie występuje.
Czy ktoś wie, o co tutaj może chodzić?
Ustaliłem, że problem z łączeniem oraz pojawianie się błędu 628 występuje zawsze wtedy, gdy komputer uprzednio był suspendowany (w stanie wstrzymania).
Gdy komputer zrebootuję, problem ustępuje, aż do następnego razu, gdy komputer ponownie zostanie suspendowany.
Zmiany driverów nie odgrywają żadnej roli, komputer za każdym razem zachowuje się tak samo.
Co ciekawe, na laptopie z zainstalowanym takim samym systemem WinXP SP3, to zjawisko nie występuje.
Czy ktoś wie, o co tutaj może chodzić?
Krzysztof
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jakiś problem z ustawieniami zasilania. Miewałem podobne problemy i w sumie się nie zagłębiałem nawet. Po prostu przez wstrzymaniem wyciągałem modem. Po wznowieniu wkładałem z powrotem.
Teraz mam hibernację i z modułem w środku nic mi się nie kopie. Działa jak po resecie.
Teraz mam hibernację i z modułem w środku nic mi się nie kopie. Działa jak po resecie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wyciąganie modemu nic nie daje. Nawet jeśli przed suspendowaniem modem w ogóle nie był podłączony, to po przywróceniu systemu i podłączeniu modemu mam error 628 i brak połączenia.
Krzysztof
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czasem są problemy z modemami i wstrzymywanie. Nie działa to jak powinno.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Według moich ustaleń (jak miałem Huawei ze sterownikami z iPlus Menadżera, to też miałem taki problem) to wina sterowników modemu. Po zmianie sterowników na inne (te z Mobile Connecta) taki problem nie występował.ja.michal pisze:Jakiś problem z ustawieniami zasilania. Miewałem podobne problemy i w sumie się nie zagłębiałem nawet. Po prostu przez wstrzymaniem wyciągałem modem.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
Albo po prostu w opcjach zasilania wyłącz Ustawienie wstrzymania selektywnego USB i powinno pomóc.
-
- Mistrz bezprzewodowy
W Opcjach Zasilania nic takiego nie mam!mrozilla pisze:Albo po prostu w opcjach zasilania wyłącz Ustawienie wstrzymania selektywnego USB i powinno pomóc.
Krzysztof
-
- Stały użytkownik forum
A korzystasz z laptopa czy stacjonarnego? Opcja o której piszę, jest u mnie w Win7, na laptopie, ale na stacjonarnym też są opcje zasilania, tylko trochę inaczej chyba wyglądają.
Być może w XP jest jakieś inne nazewnictwo, więc szukaj czegoś pod kątem USB.
Być może w XP jest jakieś inne nazewnictwo, więc szukaj czegoś pod kątem USB.