Witam!
Mam modem Huawei 156G internet w Playu.
Od czasu gdy się przeprowadziłem mam duży problem z internetem. Ciągle gubię
zasięg(przez chwile mam HSDPA i około 30% zasięgu, po chwili 0%, czasem przełączy
mi się WCDMA gdzie też mam z 30% i po chwili trace zasięg). Z internetu nie da się
korzystać, co chwile gubi sygnał i nie mogę wejść na żadną strone. Modem dla testów
podłączyłem do innego portu usb, odinstalowałem sterowniki i na nowo zainstalowałem
ale sytacja się ciągle powtarza.Myślicie, że zewnętrzna antena może coś dać?
Mieszkam w Toruniu ul. Biała.Na stronie play jest, że bez problemu powinienem mieć
tam sygnał. Jeżeli to nie antena to co innego mogę zrobić?
Huawei 156G i internet w Playu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei 156G i internet w Playu
W Twoim przypadku sprawdziłbym czy modem w innym miejscu tak samo się zachowuje. Najlepiej by było jakbyś miał laptopa i podjechał niemal pod samą stację i sprawdził czy przy wysokim poziomie sygnału modem też gubi zasięg. Bo nie jest wykluczone, że to wina modemu i trzeba do oddać do naprawy.CatZZ pisze:Jeżeli to nie antena to co innego mogę zrobić?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak zaczęły się problemy to byłem z modemem w salonie play, gdzie sprawdzaliśmy czy tam na ich komputerze będzie wszystko w porządku. Niestety nie mam dostępu do laptopa i nie mogę sprawdzić czy takie problemy pojawiają się w miejscu aktualnym miejscu gdzie mieszkam i nie mam możliwości podjechania pod stację. Dodam tylko, że przed przeprowadzą, modem działał z tym samym komputerem i w innym miejscu gdzie mieszkałem nie było problemów z internetem
Wszystko wskazuje, że to wina zasięgu. Jeśli tak to jaką antenę byście polecali dla mnie w granicach do 120zł ?
Wszystko wskazuje, że to wina zasięgu. Jeśli tak to jaką antenę byście polecali dla mnie w granicach do 120zł ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja bym polecał coś takiego http://www.bestpartner.pl/index.php?art ... ategorie=9 Jeśli to nie pomoże, to raczej nic nie da się zrobić.CatZZ pisze:Jeśli tak to jaką antenę byście polecali dla mnie w granicach do 120zł ?
Pozdrawiam YaHooo