Internet za 9zł miesięcznie

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
BogdanK
Użytkownik forum

Internet za 9zł miesięcznie

Post autor: BogdanK »

Posiadam telefon komórkowy w Erze (Tak - Tak). Ostatnio Era reklamuję się, że w tej opcji można wysłać kod MAX na nr 8010 (koszt 9zł brutto) i będzie się miało przez telefon dostęp do internetu (bez limitu danych). Będąc na urlopie w Bieszczadach postanowiłem skorzystać z tej opcji i wysłałem ten kod pod wskazany nr (z konta odjęto mi 9zł). Po chwili otrzymałem SMS-a informującego, że kod został przez Erę przyjęty i następnym SMS-em zostanę poinformowany o włączeniu mi tej usługi. Po 80 minutach otrzymałem drugi SMS od Ery, że usługa zostanie uaktywniona do 60 minut. Więc po odczekaniu 1 godziny rozpocząłem "szaleństwo" w internecie (niby dostęp do netu bez limitu danych). Tel. kom. jako modem, połączenie z kompem bezprzewodowe przez bluetooth. Internet szybko "chodzi" i wszystko jest OK. Ale już po pierwszym dniu odtrzymałem od Ery SMS-a informującego, że limit prędkości netu został wykorzystany. Po tej informacji net zaczął "chodzić" bardzo wolno. Niby Era w reklamie nie kłamie, bo przez 30 dni za 9zł ma się nieograniczony dostęp do netu, ale już o prędkości "przesyłu" danych nic nie wspominają :zly: Myślę, że to i tak lepsza opcja, niż kupowanie dodatkowego startera z Ery tj. "Blueconnect starter" za 25zł z limitem 81 MB. A Wy co o tym myślicie? :)
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Re: Internet za 9zł miesięcznie

Post autor: marcin7911 »

Myślimy ze zanim skorzysta się z jakiejś usługi to warto przeczytac regulamin niz kierowac sie tylko tym co usłyszało się w reklamie.
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

BogdanK pisze:niby dostęp do netu bez limitu danych
No bo bez limitu danych. Kupujesz sobie pakiet BC Max za 9 zeta, gdzie masz 100 MB do wykorzystania z maksymalną prędkością 1 Mb/s, a po wykorzystaniu 100 MB transfer spada do 16 kb/s, ale o limicie danych nie ma ma mowy. Jest tylko zapis, że operator nie gwarantuje poprawnego działania ww. internetu w komputerze.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

BogdanK ten kto dłużej siedzi w temacie jak słyszy internet bez ograniczen to szuka od razu informacji: jaki limit ;)
A moim zdaniem bardzo fajna usługa do telefonu. Sprawdzisz sobie rozkłady jazdy, poczytasz jakieś wiadomości. Ale jako chwilowy internet to srednio. Fakt tanio ale z drugiej strony prędkośc polimitowa jest mała. Ale z trzeciej strony Ci co "stałki" po limicie też ciężko kwiczą.
Nielimitowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Nielimitowany »

BogdanK pisze:A Wy co o tym myślicie? :)
A co można myśleć? Promocja jak promocja, raz jest dobra, raz nie. :cwaniak:
Korzystam z tego że internetu, i co tu mogę powiedzieć, mi też przycięły, ale nie po 100MB, lecz przy mniejszej wartości wykorzystanych MB.
BogdanK pisze:(bez limitu danych)
Kiedyś też, taką reklamę, na ulotkach puściła Era [English Version].
Więc dla mnie, nie nowość.

[ Dodano: 2010-07-20, 21:14 ]
Sundance_kid pisze:bardzo fajna usługa do telefonu
Do komputera też, dla takich rzeczy jak GG, forum jak to na przykład. :roll:
BogdanK
Użytkownik forum

marcin7911 pisze:Myślimy ze zanim skorzysta się z jakiejś usługi to warto przeczytac regulamin niz kierowac sie tylko tym co usłyszało się w reklamie.
Święte słowa. Ale chwilowo na urlopie może się taka opcja przydać :)

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-07-20, 22:16 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-07-20, 21:15 przez BogdanK, łącznie zmieniany 1 raz.
temp333

Post autor: temp333 »

Trzeba przyznać Erze, że naprawde udała się ta usługa - zawsze sprawdzisz sobie pogode, popiszesz przez GaduGadu czy sprawdzisz wiadomości - chociażby z nudów ;) Ciekawe czy pozostali operatorzy wpadą na podobny pomysł.
Nielimitowany

temp333 pisze:Ciekawe czy pozostali operatorzy wpadą na podobny pomysł.
Takie rzeczy tylko w Erze. :rotfl:
Może i wpadną, dużo wody w rzece przepłynie, zanim to się stanie. :cwaniak:
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

BogdanK pisze:Niby Era w reklamie nie kłamie, bo przez 30 dni za 9zł ma się nieograniczony dostęp do netu, ale już o prędkości "przesyłu" danych nic nie wspominają
A czego się spodziewałeś? "Prawdziwego" dostępu do Internetu za 9zł/mc? Użytkownicy Blueconnecta płacą dużo więcej, bo po kilkadziesiąt zł, a też mają limit po którym transfer zwalnia.
BogdanK
Użytkownik forum

Blido pisze:
BogdanK pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
A czego się spodziewałeś? "Prawdziwego" dostępu do Internetu za 9zł/mc? Użytkownicy Blueconnecta płacą dużo więcej, bo po kilkadziesiąt zł, a też mają limit po którym transfer zwalnia.
Najciekawsze jest to, że przed wyjazdem na urlop byłem w salonie Ery żeby kupić Blueconnect Starter za 25zł (żeby na urlopie mieć dostęp do netu) i przed jego zakupem zapytałem się pracownika tego salonu, czy jeśli mam tel. w Tak-Taku to po aktywacji usługi dostępu do netu MAX za 9zł, będę mógł korzystać z netu w kompie (tel. jako modem). Pani odpowiedziała, że nie bo to tylko usługa do korzystania z netu w tel. komórkowym, więc niepotrzebnie kupiłem ten starter za 25zł. Wniosek: niewiedza kosztuje :zdziwko:

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-07-22, 07:14 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-07-25, 12:43 przez BogdanK, łącznie zmieniany 2 razy.
lucas307
Początkujący użytkownik forum

Post autor: lucas307 »

Mi się wydaje że warto :)

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-29, 22:05 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-07-29, 21:04 przez lucas307, łącznie zmieniany 1 raz.
<Nie reklamujemy stron komercyjnych w podpisie>
Nielimitowany

lucas307 pisze:warto :)
Nie powiedziałbym, ale da się żyć, tylko trzeba być cierpliwym. :roll:
Fakt, nie raz ta cierpliwość się kończy, szczególnie jak ci zerwie połączanie z hostem w połowie ładowania się strony. ;)
ODPOWIEDZ