problem z torrnetami
Moderator: Moderatorzy
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
problem z torrnetami
Siema. Mam problem z torrentami. Jakiego bym programu nie używał to i tak każdy torrent leci z max szybkością 30 kB/s. Internet ma 2 Mb/s . Probowałem inne torrenty i na każdym jest to samo . Porty wydają się otwarte bo test w utorrent przechodzi pomyślnie . Możecie mi powiedzieć , gdzie leży przyczyna ? W zaporze też dodałem porty które uzywałem w uttorent i azures .
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: problem z torrnetami
Jaki serwis torrenta ? (Zakładam ze ściagasz ISO z Linuksem, więc legalniepaweliplus pisze:Jakiego bym programu nie używał to i tak każdy torrent leci z max szybkością 30 kB/s. Internet ma 2 Mb/s .

Jaki operator internetu, jaka konkretnie usługa ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
W uTorrent, czy tam BitTorrent masz możliwość ustawienia max prędkości downloadu czy uploadu. Wydaje mi się, że po prostu masz w ustawieniach ustawione pobieranie z taką maksymalną prędkością.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie mam wł. limitów. Nawet jak chciałem ściągnać tego linuxa to też transfer nie wyższy niż 35 kB/s. Może dostawca coś blokuje ? On lokalnie rozprowadza legalnie internet drogą radiową i kabelkiem.
- wojteks
- *** Administrator ***
To też jest możliwe. Wielu dostawców ogranicza p2p żeby nie zatykały łącza.paweliplus pisze:Może dostawca coś blokuje ?
Nie pomagam na PW!
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Blokada jest jak najbardziej możliwa.Kolega ma iplusa chodzi trochę lepiej niż mój Play sciągaliśmy razem ten sam plik (torrent) u mnie leciało 120 kB/s czyli max a u niego nie wiecej niz 30 kB/s, pliki z RS natomiast już u niego leciały szybciej 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tylko, że iPlus nie blokuje żadnych torrentów itpTomek7 pisze:u mnie leciało 120 kB/s czyli max a u niego nie wiecej niz 30 kB/s,

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)