Poszukuję jakiegoś zamiennika managera z Windows XP do zarządzania sieciami bezprzewodowymi.
Potrzebny mi program dzięki któremu połączę się z siecią bezprzewodową z ukrytym SSID-em bo mam działającą sieciówkę Broadcoma ale była tylko ze sterownikami a bez programu do zarządzania a muszę się podłączać do sieci z ukrytym SSID-em.
Będę wdzięczny za polecenie czegoś dobrego najlepiej darmowego.
Pozdrawiam
Alternatywa dla WZC.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Alternatywa dla WZC.
Nie mozesz recznie wpisac ustawienia sieci? Powinno wtedy zobaczyc taka siec.
Wzglednie jak mozesz, to na chwile 'odkryj' SSID i wtedy sie polacz. A potem ukryj ponownie.
Wzglednie jak mozesz, to na chwile 'odkryj' SSID i wtedy sie polacz. A potem ukryj ponownie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- baxxxio
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mozna recznie. Wpisujesz ssid i haslo i gotowe.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety podałeś za mało informacji (dokładnie to chodzi mi o to jaki masz chpset w karcie) ale myślę, że ten link Ci pomoże http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc ... i&gs_rfai= Jeśli program nie będize działać na Twojej karcie sieciowej, to musisz zawięzić wyszukiwanie podając chipset karty.fazi pisze:Potrzebny mi program dzięki któremu połączę się z siecią bezprzewodową z ukrytym SSID-em bo mam działającą sieciówkę Broadcoma
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Już doszedłem jak się połączyć ale i tak przydałby się jakiś zamiennik tego WZC a chipset to BCM94318MPG.YaHooo pisze:Niestety podałeś za mało informacji (dokładnie to chodzi mi o to jaki masz chpset w karcie) ale myślę, że ten link Ci pomoże http://www.google.pl/search?hl=pl&sourc ... i&gs_rfai= Jeśli program nie będize działać na Twojej karcie sieciowej, to musisz zawięzić wyszukiwanie podając chipset karty.fazi pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-08-18, 08:54 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-08-18, 07:50 przez fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zatem z tego co wiem to możesz szukać na stronie HP która Ci wyskoczyła jako pierwszy link w zapytaniu google które Ci podałem wcześniej. Tylko musisz sobie przejrzeć która wersja będzie najlepsza http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/sear ... c=en&cc=usfazi pisze:przydałby się jakiś zamiennik tego WZC a chipset to BCM94318MPG.
Pozdrawiam YaHooo