Witam.
Posiadam router WiFi ADSL Router WL-AM604g i mam pytanie czy mogę go wykorzystać do bezprzewodowego połączenia.
Posiadam internet ze stałym IP w LAN i chciałbym połączyć stacjonarny PC oraz laptopa w WiFi.
W stacjonarnym usb Adapter
Jeżeli można to proszę o trochę szczegółów technicznych jak to wykonać.
Przepraszam jeżeli taki temat już był ale te co ewentualnie mogły pasować nie bardzo są zrozumiałe.
Z góry dziękuje.
WiFi ADSL Router WL-AM604g
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: WiFi ADSL Router WL-AM604g
Ewentualnie możesz ale tylko jedno urządzenie na raz czyli PC albo laptop. Żeby działały równocześnie musisz wymienić router na taki z portem WAN w postaci ethernet (rj45), powiedzmy Tp-link WR340G.walercio pisze:WiFi ADSL Router WL-AM604g i mam pytanie czy mogę go wykorzystać do bezprzewodowego połączenia.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziękuję wojteks za odpowiedź przykra sprawa a może jest jakieś urządzenie co przetworzy skrętke na wejście telefonicznewojteks pisze:Ewentualnie możesz ale tylko jedno urządzenie na raz czyli PC albo laptop. Żeby działały równocześnie musisz wymienić router na taki z portem WAN w postaci ethernet (rj45), powiedzmy Tp-link WR340G.
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie ma.walercio pisze:a może jest jakieś urządzenie co przetworzy skrętke na wejście telefoniczne
Nie pomagam na PW!